• 0

AKCIJA FONDACIJE TIJANA JURIĆ I TELEGRAFA: Obeležavamo Dan sigurnijeg interneta - niz aktivnosti za decu i odrasle

Panel diskusija biće dostupna svima u Srbiji i moći će da se prati putem live stream-a na portalu Telegraf koji je ovogodišnji medijski partner Dana sigurnijeg interneta

  • 0

Nizom aktivnosti, Fondacija Tijana Jurić obeležiće 6. februar - Dan sigurnijeg interneta, s ciljem da tog dana učenici osnovnih i srednjih škola, kao i odrasla populacija u Srbiji, dobiju priliku da se informišu o bezbednoj upotrebi interneta i novim mehanizmima zaštite.

- Sigurno je da ne želimo da se samo tog dana govori o bezbednosti dece na internetu. Mi to radimo cele godine kroz naše edukacije i tribine širom Srbije, ali ovaj dan je prilika da vezanim aktivnostima i na još transparentniji način pozovemo javnost da ovu temu, ujedno i problem sa kojim se deca sve češće suočavaju, stavimo među prioritete. Primetno je da se u poslednje dve godine o digitalnom nasilju i opasnostima na internetu dosta govori, međutim, važno je sve to i usvojiti i primeniti. Na internetu se stvari menjaju velikom brzinom, i zato je važno pratiti edukacije, čitati tekstove koji govore o društvenim mrežama, a u situacijama kada nastane problem, nijedno dete ni roditelj ne treba da trpi. Policija i nevladine organizacije poput naše, uvek će saslušati problem i uputiti ih na rešenje - kaže osnivač Fondacije, Igor Jurić.

U okviru Dana sigurnijeg interneta Fondacija Tijana Jurić nagradiće učenike sa najboljim vizuelnim idejama, zatim one koji u kvizu pokažu najbolje znanje o internetu, a u večernjim satima biće organizovana panel diskusija na kojoj će govoriti edukatori i stručnjaci u oblasti bezbednog interneta. Panel diskusija biće dostupna svima u Srbiji i moći će da se prati putem live stream-a na portalu Telegraf koji je ovogodišnji medijski partner Dana sigurnijeg interneta.

Foto: Promo

NAGRADNI KONKURS – DIZAJNIRAJ PLAKAT

Prva aktivnost - Nagradni konkurs "Dizajniraj plakat" koja je namenjena učenicima viših razreda svih osnovnih škola u Srbiji, startovala je 20. januara. Fondacija Tijana Jurić želi da vidi kako deca i mladi vide bezbedan internet, zbog čega je otvoren konkurs za novo vizuelno rešenje najtraženije i najposećenije edukacije te organizacije "Bezbednost dece na internetu – Tijana klik".

Pravila konkursa:

- potrebno je uraditi plakat na temu "Bezbednost dece na interenetu"

- rad mora biti na A4 ili većem formatu

- dozvoljena je upotreba boja svih vrsta

- radove poslati najkasnije do 5. februara 2018. godine skenirano elektronskim putem na adresu fondacija@tijana.rs ili poštom na adresu Fondacija Tijana Jurić, Trg cara Jovana Nenada 15/8, 24000 Subotica (s naznakom „Za nagradni konkurs“)

Tročlani žiri čine Igor Jurić - osnivač Fondacija Tijana Jurić, Igor Stojić - grafički dizajner i stručni saradnik Fondacije Tijana Jurić i Aleksandra Kostić - grafički dizajner portala Telegraf.

Žiri će odabrati tri najbolja rada za čije autore su pripremljene vredne nagrade:

1. Nagrada MOBILNI TELEFON. Pored nagrade, Fondacija će najbolje rešenje tokom cele 2018. koristiti za najave edukacija u školama

2. Nagrada TABLET RAČUNAR

3. Nagrada USB memorija

Foto: Promo

NAGRADNI KVIZ - "KOLIKO POZNAJEŠ DRUŠTVENE MREŽE?"

Nagradni onlajn kviz biće dostupan na stranici www.tijana.rs na Dan sigurnijeg interneta – 6. februara od 10 do 18 časova. Kviz je namenjen učenicima osnovnih škola, koji ovom prilikom mogu da pokažu koliko dobro poznaju društvene mreže i kako se snalaze u nepoznatim situacijama. Nakon završetka kviza, žiri Fondacije prebrojaće bodove i saopštiti troje učenika koji su pokazali najbolje znanje. Njih čekaju vredne nagrade:

1. Nagrada MOBILNI TELEFON

2. Nagrada TABLET RAČUNAR

3. Nagrada USB memorija

PANEL DISKUSIJA O BEZBEDNOM INTERNETU I MEHANIZMIMA ZAŠTITE

Jednočasovna panel diskusija putem live streama na portalu Telegraf moći da se prati putem računara ili mobilnih telefona. U panel diskusiji 6. februara u popodnevnim satima učestvovaće edukatori i stručnjaci koji se dugi niz godina bave sprečavanjem zloupotrebe dece na internetu. Panel diskusija je prilika da šira javnost čuje i edukuje se o novim zamkama koje decu vrebaju na društvenim mrežama, ali i mehanizmima zaštite. Tokom panel diskusije biće otvorena mogućnost da gledaoci postavljaju pitanja panelistima.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok