Predstavnici sindikalnih organizacija JGSP "Novi Sad" na sastanku sa gradonačelnikom Vučevićem

Kao dominantno pitanje u sklopu ukupnih razmatranja, od strane predstavnika sindikata istaknuta je potreba poboljšanja uslova rada zaposlenih i povećanje zarada vozačkog osoblja, kao i radno angažovanih u pratećim službama

  • 0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući predstavnike sindikalnih organizacija zaposlenih u JGSP "Novi Sad" i tom prilikom se upoznao sa problemima u obavljanju funkcija javnog prevoza putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju i sa materijalnim položajem zaposlenih, viđenim iz ugla predstavnika sindikalnih organizacija tog javnog preduzeća čija je delatnost od posebnog interesa za Grad Novi Sad i njegove građane.

Deca sa Kosova i Metohije u poseti Novom Sadu (FOTO)

Sastanak je održan na inicijativu čelnih ljudi sindikata zaposlenih u JGSP "Novi Sad" i tom prilikom istaknuta su i razmatrana pitanja koja su sindikati apostrofirali kao uzrok poteškoća u radu zaposlenih, a čiji efekti bi se u narednom periodu mogli negativno odraziti na efikasno, racionalno i uspešno poslovanje Preduzeća, koje obavlja jednu od strateški važnih delatnosti značajnih za nesmetano i harmonično obavljanje funkcija Grada kao celine.

Kao dominantno pitanje u sklopu ukupnih razmatranja, od strane predstavnika sindikata istaknuta je potreba poboljšanja uslova rada zaposlenih i povećanje zarada vozačkog osoblja, kao i radno angažovanih u pratećim službama.

Foto: novisad.rs

Gradonačelnik se sa dužnom pažnjom upoznao sa pojavnim oblicima i viđenjem uzroka i okolnosti nastalih problema i poteškoća na koje su ukazali predstavnici sindikata zaposlenih, istaknuvši da je dobro i nesmetano poslovanje JGSP "Novi Sad" od prevashodnog, izuzetnog značaja za normalan život građana Novog Sada. On je saopštio sindikalnim predstavnicima tog preduzeća da će u okvirima svojih nadležnosti i delokruga ovlašćenja Gradskog veća biti preduzete mere neophodne za sagledavanje objektivnih uzroka takvog stanja, kao i iznalaženje odgovarajućih rešenja koja će osigurati nesmetano funkcionisanje Preduzeća.

Gradonačelnik je posebno značajnim ocenio potrebu da se na iznalaženju rešenja za bolje funkcionisanje Preduzeća i popravljanje materijalnog položaja zaposlenih radi u atmosferi dobrih međuljudskih i kolegijalnih odnosa, posvećenosti izvršavanju profesionalnih obaveza i sinergiji svih učesnika tog procesa, gde će razumevanje, zajedničko delovanje, svest i odgovornost svakog od učesnika u tom procesu, predstavljati objektivni preduslov za uspešno prevazilaženje uočenih problema.

Daljinac

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA