• 2

Lepa vest za penzionere: Senior karticu imaće svi najstariji građani Srbije

Benefit će imati i penzioneri van Beograda

 • 2

Ministarstvo za rad radi na tome da senior karticu imaju i penzioneri van Beograda.

Senior karticu preuzelo 115.000 penzionera u Beogradu (FOTO)

Zainteresovanost penzionera za senior-kartice je iz dana u dan sve veća, ali je sve više i seniora van Beograda koji su poželeli da ih imaju.

Na pitanje da li postoji mogućnost da i penzioneri van prestonice imaju benefite i popuste koje uz senior-kartice daju brojne firme, a da ne nose sa sobom poslednji penzijski ček, da ne daju nikome svoju adresu ili matični broj, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević daje pozitivan odgovor.

Kaže da u ministarstvu razmišljaju o tome da se ideja proširi na čitavu Srbiju, ali da projekt Senior-kartica nije u njihovoj, već u ingerenciji lokalnih samouprava.

- Ministarstvo radi na tome da benefit imaju i penzioneri van Beograda. Beograd nam je dao odličan primer kako i na koji način bi trebalo da se ophodimo prema penzionerima i pokažemo još jednu vrstu brige za njih. Potencijala da se to proširi na celu Srbiju ima, ali sve zavisi od lokalnih samouprava. Međutim, imajući u vidu da neke lokalne samouprave mogu to da urade a neke ne, ministarstvo želi svim seniorima da izađe u susret - kaže Đorđević i dodaje da su zasad Novi Sad i Niš voljni da uvedu senior-kartice za penzionere na svojoj teritoriji.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ono na pčemu ministarstvo radi može da bude nešto što će najstarijim građanima svakako olakšati kupovinu.

- Ideja nam je da uvedemo identifikacione kartice u svim kategorijama, s kojima će penzioneri moći da se registruju i pazare bez toga da uz sebe u prodavnicu nose poslednji penzijski ček. Na toj kartici neće pisati adresa, iznos poslednje penzije ni njihov matični broj, jer to na neki način otkriva mnogo više o njima od onog što bi trebalo da zna onaj ko im daje popust ili gde kupuju. A i lakše im je za nošenje - kaže Đorđević i objašnjava da bi te kartice trebalo uvezati tako da penzioneri iz drugih mesta mogu da pazare s popustom u Beogradu i obrnuto, dvosmerno - da Beograđani mogu da kupuju, takođe s popustom, i van prestonice.

Daljinac

(Telegraf.rs / penzija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Dag

  29. januar 2018 | 15:04

  Sa svih strana ,sad se ori :"Da nam zive - seviori"!... (Jedini,zagarantovani,silom umanjeni prihod.A zbog toga, i - glasaju.)...

  7
  0

  Podelite komentar

 • Nikola

  29. januar 2018 | 13:27

  Zašto se zove senior kartica kada ima ljudi koji sa 20 god idu u penziju?

  6
  0

  Podelite komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok