≫ 

Tužilaštvo pokrenulo postupak protiv lažnog iscelitelja zbog obmanjivanja teško bolesnih ljudi!

Alen Azarić će morati na saslušanje

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je predistražni postupak protiv lažnog iscelitelja Alena Azarića, saznaje Telegraf.rs.

Diplome lažnog iscelitelja ne mogu čak ni da se provere: Nije završavao škole, već kurseve, a evo kako leči (VIDEO)

Kako je za naš portal rečeno u tužilaštvu, predistražni postupak protiv njega pokrenut je još 10. januara 2018. godine a on će biti dopunjen podacima u vezi sa Azarićevim jučerašnjim gostovanjem na televiziji Pink, kada je studio napustio naš ugledni hirurg Moma Jakovljević.

- Ovo tužilaštvo je 10. januara 2018. godine, po prijavi koja je stigla, poslalo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja MUP-u Srbije. S obzirom na nova jučerašnja događanja mi smo odmah jutros uputili dopis Pink televiziji da nam dostave snimak te emisije od juče kako bismo mogli i taj CD, koji će nam stići veoma brzo, takođe dostavili na postojeći zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja policiji, da se lice koje se spominje i koje je akter te emisije, između ostalog, sasluša i na te okolnosti - kažu za Telegraf.rs u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu.

Alen Azarić Foto: Privatna arhiva

Kako objašnjavaju u tužilaštvu radi se o krivičnom delu 254 Krivičnog zakonika odnosno o nadrilekarstvu i nadriapotekarstvu a za to krivično delo se, inače, goni po službenoj dužnosti.

- Ko se bez odgovarajuće stručne spreme bavi lečenjem ili pružanjem drugih medicinskih usluga kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do 3 godine a istom ovom kaznom kazniće se i ko bez odgovarajuće stručne spreme se bavi spravljanjem ili izdavanjem lekova - navode u tužilaštvu.

Što se tiče provere Azarićevih diploma na koje se poziva - a kaže da je završio Američki fakultet za prirodnu medicinu, i Fitoterapiju u Zagrebu, one su u nadležnosti Ministarstva prosvete.

U ovom ministarstvu nam je, međutim, rečeno, da će oni proveriti  svaku prijavu koja bude stigla do inspekcije, ali da fakultet koji se sada nalazi u Azarićevoj zvaničnoj biografiji ne može biti proveren jer nije deo našeg obrazovnog sistema.

Printskrin: youtube/Novojutro - Dea i Sarapa

-  Ministarstvo će proveriti svaku prijavu koja bude upućena inspekciji, u skladu sa zakonom. S obrzirom na to da u njegovoj javno dostupnoj biografiji piše " zvanje Doktora alternativne medicine 2014. godine na američkom fakultetu prirodne medicine" , on ni na koji način nije deo obrazovnog sistema Srbije. Ukoliko dobijemo bilo kakvu suprotnu informaciju preduzećemo mere iz nadležnosti - kažu za Telegraf.rs u Ministarstvu prosvete.

Azarić je da podsetimo juče gostovao u Jutarnjem programu Pinka gde je rekao da ima više od 53.000 pacijenata a da je njih nekoliko hiljada izlečio. Studio je tada napustio naš cenjeni hirurg Moma Jakovljević, koji je Azariću u oči rekao da je šarlatan. 

Daljinac

(Lj. Račić )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljilja

    31. januar 2018 | 14:30

    A šta je sa onima koji su mu omogućili pojavljivanje u emisiji, zar i njih ne bi trebali pitati ko im daje za pravo da nam prikazuju razne prostakluke?

  • Sone

    31. januar 2018 | 15:18

    Evo nek se pokaze, nek izleci naseg velikana Nebojsu Glogovca.

  • Zlatko

    31. januar 2018 | 17:08

    I treba da ga hapse ako obmanjuje narod, ali kada ce da hapse doktore koji ucenjuju narod. Dokle vise cekanje na lecenje ako nemas pare da gurnes doktoru u dzep.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA