Osnovna škola u Ledincima dobila fiskulturnu salu (FOTO)

Direktorka Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" Aleksandra Ćirić zahvalila se Gradu i rekla da će to mnogo značiti učenicima kojih je u toj školi oko 180

  • 0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa članom Gradskog veća za obrazovanje Vladimirom Jelićem posetio Osnovnu školu "Jovan Jovanović Zmaj" u Novim Ledincima gde je izgrađena nova fiskulturna sala opremljena tribinama, građena po principu energetske efikasnosti, koja se zagreva sistemom toplotnih pumpi.

"Iskrice i Munje", puštanje balona i "Drum ’N’ Zez" na otvaranju "Festivala ljubavi" 1. februara

U toj školi se nastava odvija u dve školske zgrade - matičnoj u Sremskoj Kamenici i u područnoj u Novim Ledincima. Fiskulturna sala u Ledincima ima veliki značaj za učenike, jer prvi put dobijaju moderno opremljen prostor u kojem će moći na efikasan način da se realizuju časovi fizičke kulture, kao i dodatne aktivnosti kroz akciju "Besplatan sport u školama" koje organizuje Grad.

- Na lep način smo počeli obeležavanje 270. rođendana Grada Novog Sada, završetkom fiskulturne sale u područnoj školi "Jovan Jovanović Zmaj" u Ledincima. Sada možemo reći da praktično sve osnovne škole na teritoriji Novog Sada imaju ili su pri kraju izgradnje školskih sala, čime retko koji grad može da se ponosi. U Osnovnoj školi "Veljko Vlahović", još je letos počela izgradnja i verujem da će ove godine biti završena potpuno nova i moderna fiskulturna sala. Dakle, stečeni su uslovi da se svi đaci osnovnih škola mogu baviti fiskulturom, raznim sportovima i što je najvažnije, da budu na sportskim terenima, a ne da provode vreme na manje kvalitetan ili nekvalitetan način.

Foto: novisad.rs

- Ovo je jasna poruka da gradska uprava vodi računa o razvijenosti svih delova grada, da su jednako bitni Ledinci, Stari Ledinci i Sremska Kamenica, kao što su bitni Kać, Liman, Kovilj ili Detelinara. Investicija u ovu fiskulturnu salu je finansirana iz budžeta Grada preko Uprave za obrazovanje u iznosu od oko 70 miliona dinara, a dodatno je Grad investirao i 35 miliona dinara za toplotne sisteme u matičnoj zgradi ove škole u Sremskoj Kamenici.

Foto: novisad.rs

- Dakle, Grad je izdvojio nešto više od 105 miliona iz budžeta samo za ovu školu, ali nećemo stati na tome. Juče smo na sednici Gradskog veća usvojili investicione planove za osnovne i srednje škole i predškolsku ustanovu sa teritorije grada, za čiju realizaciju će u ukupnom iznosu biti izdvojeno oko 750 miliona dinara za 2018. godinu. Nastavljamo sa snažnim ulaganjima u obrazovanje, a akcenat ćemo staviti na projektovanje i planove kako bismo narednih godina mogli još više da gradimo i investiramo - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Učenici škole izveli su priredbu nakon koje je gradonačelnik uručio prigodne poklone prvacima te škole u vidu knjige-slikovnice o Novom Sadu "Grad golubijeg srca" čije izdavanje je pomogla Gradska uprava za privredu, preko Turističke organizacije Grada Novog Sada. Istu knjigu, dobiće svi učenici prvog razreda novosadskih osnovnih škola, a povodom 1. februara Dana grada.

Foto: novisad.rs

Direktorka Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" Aleksandra Ćirić zahvalila se Gradu i rekla da će to mnogo značiti učenicima kojih je u toj školi oko 180.

- Ova sala, površine oko 800 metara kvadratnih, je počela da se gradi u februaru 2016, a završena je krajem 2017. godine. Naša škola samo raste, a možemo se pohvaliti time da smo ove godine po prvi put u Ledincima upisali čak dva odeljenja đaka u prvi razred – rekla je Aleksandra Ćirić.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA