Ko je nadležan za neispravne sprave na dečjim igralištima?

Rekviziti u parkićima moraće da budu izrađeni na mekim pdlogama, od prirodnih materijala i sa oblim ivicama

  • 2

Da oštećene klackalice, ljuljaške i ostali rekviziti sa dečjih igrališta više ne bi bili uzrok ozbiljnih povreda kod dece, Ministarstvo privrede priprema pravilnik koji bi trebalo da poveća bezbednost najmlađih u parkićima.

OBNOVLJENA DEČJA IGRALIŠTA NA ZVEZDARI: Glavni grad brine o svojim mališanima! (FOTO) (VIDEO)

Kada pravilnik stupi na snagu, rekviziti na igralištima moraće da budu izrađeni od prirodnih materijala i sa oblim ivicama. Podloga ispod njih neće smeti da bude tvrda, a svako oštećenje moraće odmah da bude popravljeno.

Aleksandar Starčević iz Sektora za kvalitet i bezbednost proizvoda Ministarstva privrede objašnjava ta RTS da se ljudi trgnu tek kada dođe do neke nesreće.

- Nova igrališta neće biti ništa skuplja, radi se od prirodnih materijla od drveta, gleda se da bude prilagođeno deci, lako za održavanje i bez oštrih ivica. Mislimo da lokalne samouprave neće imati problem da obezbede sredstava - kaže Starčević.

Pravilnik će biti obavezujući, a osim veće bezbednosti uvešće i odgovornost, kako za održavanje, tako i za eventualne povrede. Nadležni očekuju da bi rekonstrukcija postojećih i gradnja novih, bezbednijih igrališta mogla da počne već u junu.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mimi

    2. februar 2018 | 13:19

    Krivi su ovi dripci i narkomani što se noću skupljaju u parkićima, pa pokazuju svoju naduvanu snagu, a suzenu pamet. Ostavljaju svoje upotrebljene šprice u pesku gde se igraju deca. Stanari oklnih zgrada se bune, a policija ko policija. Ne znam šta bi trebalo da se desi da reaguju? Verovatno čekaju da neko bude ubijen.

  • Kiza

    2. februar 2018 | 13:13

    Verovatno predhodna vlast

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA