Najtačnija vremenska prognoza po gradovima: Evo gde će narednih dana padati sneg i kada treba da se spremimo za zahlađenje (FOTO)

Početkom naredne nedelje jutra će počinjati slabim mrazom, tokom dana biće umereno oblačno i suvo, ali i hladnije nego tokom vikenda

  • 2

Prvog dana vikenda zabelele su se planine i skijališta, a veći deo Srbije probudila je jaka kiša. Prema najavama meteorologa, time je dosadašnje prolećno vreme završeno. Podsećamo da je u petak zabeležena i rekordno visoka temperatura za februar od 17 stepeni. Danas se najviše padavina očekuje na jugu i jugozapadu Srbije. U Banatu i Pomoravlju, kao i na planinskim vencima, meteorolozi predviđaju čak i olujne udare.

U nedelju će, kako se očekuje, biti pretežno oblačno, ali hladnije vreme, uz prestanak padavina. Živa u termometru kretaće se od nule do pet stepeni, a najviša od šestog do desetog podeoka.

I narednih dana očekuju nas dnevne temperature ispod proseka, umereno i potpuno oblačno, kišovito, a na planinama i sneg.

SNEG PAO NA BALKAN: Ovaj predeo je zavejan, ljudi se probijaju kroz 120 cm pokrivača, Slovenija, Hrvatska i BiH se zabelele, Srbija čeka! (FOTO) (VIDEO)

Početkom naredne nedelje jutra će počinjati slabim mrazom, tokom dana biće umereno oblačno i suvo, ali i hladnije nego tokom vikenda. Temperature će se spustiti i do drugog podeoka ispod nule, a najviša neće prelaziti devet stepeni. U utorak nas očekuje neznatno hladniji dan: ujutru slab mraz, tokom dana umereno oblačno, popodne kiša, slab vetar, a temperatura od minus tri do minus jedan. Najviša od pet do osam stepeni.

Foto: Printskrin accuweather

Do srede naredne radne nedelje u Beogradu neće biti znatnijih oscilacija u temperaturama, kao ni u padavinama. Do srede sunčano, sa najvišim temperaturama do 7 stepeni, a u sredu pljuskovi.

Foto: Printskrin accuweather

I Novosađane je jutros iz kreveta digla jaka kiša, a raspon najviših dnevnih temperatura narednih dana kretaće se od 0 do 7 stepeni. Sneg je moguć danas, a potom i 5, 6 i 7. februara.

Foto: Printskrin accuweather

Najniža temepratura u Kragujevcu narednih dana kretaće se od minus 3 do 7 stepeni, a najtoplije će biti danas jer je izmereno 13 stepeni. Sneg je padao danas, a nastaviće 7 februara.

Foto: Printskrin accuweather

Danas je najtoplije u Nišu gde je izmereno čak 18 stepeni i ovo je jedan od retkih gradova u kojima nije padao sneg. Najniža prognozirana temperatura je -1, a najviša dnevna narednih dana ići će do 12 stepeni.

Vetar slab i umeren, na istoku povremeno jak, zapadni, severozapadni.

Krajem nedelje u Srbiji će doći do razvedravanja, a temperatura će biti oko i malo ispod proseka za ovo doba godine.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazar. Mड़ञणम

    3. februar 2018 | 19:39

    Dali se ovo uopste moze nazvati prognozom treci februar je temperature narednih dana oko nule a navodni prognozeri kazu ocekuju nas nize temperature od prosecnih za ovo doba godine. Mozda misle da je ovo maj mesec 😂

  • Milko

    3. februar 2018 | 20:57

    Ovo prognoza ne sprdajte se.obavezno treba poboljsati .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA