Uhapsićemo dilere iz školskih dvorišta i one koji stoje iza Instagram profila "Droga Srbije": Stefanović pozvao celo društvo u borbu

Da bi se rešio problem narkomanije, potrebno je da se uključi celo društvo, rekao je Stefanović

  • 21

Ministarstvo unutrašnjih poslova radi na otkrivanju onih koji stoje iza naloga na aplikaciji Instagram pod nazivom "Droga Srbija", na kom su srpski tinejdžeri postavljali fotografije na kojima pokazuju da koriste narkotike ne samo kod kuće, već i u školi, a džointe su palili i pokraj policijskih kola.

Ko je kriv i kako ga treba kazniti posle zastrašujućih fotografija dece sa drogom na Instagramu? (FOTO)

- Policija u saradnji sa tužilaštvom radi na identifikaciji administratora ovog naloga i svih onih koji se nalaze na objavljenim slikama. U borbi protiv narkomanije preduzima se niz preventivnih mera, koje su posebno usmerene na naše najmlađe. U sklopu predmeta Osnovi bezbednosti dece, koji je na moju inicijativu od septembra uveden u osnovne škole, jedna od ključnih tema je problem narkomanije - kaže ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Foto: Promo

Da bi se rešio problem narkomanije, potrebno je da se uključi celo društvo, rekao je Stefanović.

- Cilj nam je da sklonimo drogu sa ulica, daleko od naše dece, iz školskih dvorišta i iskorenimio tu pošast koja je jedna od najozbiljnijih pretnji mladima. Ovo je zajednička borba celog društva, u koju svi moramo biti uključeni i odlučni da joj se suprotstavimo - rekao je Stefanović.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    4. februar 2018 | 09:52

    Sve ovo što se dešava kod nas ima podršku Drzave.Omladina u Srbiji(Svaka čast izuzetcima) je zamenila dan za noć.Kafići,diskoteke itd.rade celu noć do ujutru,znači pruza im se maksimalna prilika za izlaske.Takodje pekare,brza hrana itd rade celu noć znači snabdeveni su i hranom.Gde je tu zakon od Drzave do 23.00h i fajront.I sad se čudimo što nam je ovakva situacija sa decom i omladinom.Kakav zakon takav i zivot u Drzavi.

  • bate

    4. februar 2018 | 10:09

    Postoji jedan grafit u gradu...”dilam drogu murija nabavlja” , sve jasno

  • Nusknvp

    4. februar 2018 | 10:35

    Hapsite vi krupnije ribe i politicare, a ne balavurdiju koja se zajebava

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA