POKRET ZA DECU TRI PLUS U DUMI: Hoćemo ruski zakon za podsticaj rađanja (FOTO)

Delegacija iz Srbije je posetila i organizaciju Za život, na čijem se čelu nalazi Sergej Česnakov, a koja je spasla oko 8.000 beba u Rusiji

  • 3

Rusi su do pre nekoliko godina imali veliki problem s padom nataliteta, ali su uspeli da se zakonskim rešenjima izbore protiv bele kuge. Srbe i dalje muči isti problem, pa su stoga predstavnici Pokreta za decu Tri plus bili gosti ruske Dume kako bi kroz niz razgovora spoznali kojim pravcem bi trebalo da se Srbija kreće kako ne bismo nestali.

Inga Jumaševa iz Komisije za porodicu i dete Ruske Federacije i deputat Jedinstvene Rusije istakla je da je želja Rusije da se u Srbiji zaustavi negativan prirodni priraštaj i naglasila da su oni to uspeli ukazom predsednika Vladimira Putina kojim je predložio mere za stimulisanje nataliteta i proširenje programa "materinski kapital", koji porodicama sa više dece pruža znatnu finansijsku pomoć, kao i posebne naknade i povlastice.

Foto: pokret za decu tri plus

- Ako ništa ne preduzmemo, postaćemo manjina u svojoj zemlji i vremenom nestati kao narod. Zato smo danas ovde da preuzmemo zakon koji je preporodio Rusiju. Donosimo ga u Srbiju i predočićemo ga nadležnima. Finansijski podsticaj rađanja pokazao se kao jedino efikasno rešenje - istakao je Vladica Gavrilović, predsednik Pokreta Tri plus.

Foto: pokret za decu tri plus

Delegacija iz Srbije je posetila i organizaciju Za život, na čijem se čelu nalazi Sergej Česnakov, a koja je spasla oko 8.000 beba u Rusiji. Majke te dece su razmišljale o abortusu, ali zahvaljujući aktivnosti članova organizacije, predomislile su se i rodile decu.

Foto: pokret za decu tri plus

Inače, ruskim sagovornicima se veoma dopao projekat "Cena minus za 3+", koji je zaživeo u Srbiji, i zainteresovani su da takve kartice plasiraju i u Rusiji.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane

    8. februar 2018 | 23:41

    Rusku recept da se uzme podhitno.Omladina da se zaposljava stumulacija za prvi dete novcani iznos pempars i oprema za bebu i kolica od drzave za godinu dana besplatno porez za bebe da se smanji nq minimum deciji dodatak da se poveca na 6.000 din besplatni vrtic za siromasne roditelje koji malo zaradjuju.Ko nema posla od roditelja da jedan radi struja besplatna.I sve tako da se nadje sistemi za stimulaciju radjanja beba

  • mama

    16. februar 2018 | 01:00

    8хиљада на 150 милиона... Е јесу и спасли

  • Kaler

    15. februar 2018 | 22:29

    Ajmo srbadijo! Na nama mladima ja da se pokazemo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA