Sneg u Srbiji je tek počeo, a svi se već pitaju kada će već jednom da stane (FOTO)

Prema prognozama grad u Vojvodini će se više zabeleti od Beograda

  • 2

Dugo očekivani sneg koji je počeo da pada u jutarnjim časovima, prema prognozama neće se dugo zadržati, s obzirom na to da se već za večernje sate najavljuje prelazak snega u kišu, a u nekim delovima Srbije će ponovo padati u sredu tokom noći.

Ukleta zemlja na Goliji: Kada padne kiša, ova jezera NESTANU. Ko zgazi u njih, izgubi razum i umre, kažu naši stari (FOTO) (VIDEO)

BEOGRAD 

U glavnom gradu Srbije danas će se smenjivati kiša i sneg, a prema najavama u večernjim satima padaće samo kiša. Međutim, već se u sredu uveče ponovo mogu očekivati pahulje koje neće napraviti snežni pokrivač, s obzirom na to da se već za četvrtak najavljuje vreme bez padavina sa temperaturom koja će biti za dva stepena iznad nule. Bar smo na trenutak imali priliku da se podsetimo kako zapravo prava zima izgleda.

Vreme u Beogradu u narednih pet dana Printskrin: accuweather.com

NOVI SAD

Prema prognozama grad u Vojvodini će se više zabeleti od Beograda, s obzirom na to da će više napadati snega. U noćnim satima, pahulje će preći u kapi, a prestanak padavina se očekuje u sredu ujutru. Međutim, već tokom noći ponovo će početi da pada sneg, ali se za četvrtak ujutru već očekuje razvedravanje. Najhladniji dan ove nedelje u ovom gradu biće četvrtak kad će temperatura samo dva stepena iznad nule.

Vremenska prognoza za Novi Sad za pet dana Printskrin: accuweather.com

SUBOTICA

Malo snega padaće u Subotici tokom današnjeg dana, a prema najavama neće biti kiše. U sredu se preko dana očekuje vreme bez pahulja, ali u večernjim satima je moguć nalet snega. Temperature će biti iznad nule tokom dana, a uveče će ići ispod tri stepena Celzijusove skale.

Vreme u Subotici do vikenda Printskrin: accuweather.com

KRAGUJEVAC

U ovom gradu sneg će padati samo danas. Tokom dana biće smena kiše i snega, a uveče će padati samo sneg. Za sredu se očekuje pretežno oblačno vreme sa temperaturom iznad nule, a najhladniji dan će biti u četvrtak kad će dnevna temperatura biti minus jedan.

Vremenska prognoza za narednih pet dana Kragujevac Printskrin: accuweather.com

NIŠ

Najtopliji grad danas biće Niš sa devet stepeni iznad nule. U ovom gradu za danas je najavljena kiša tako da građani Niša neće imati prilike da se raduju snežnom pokrivaču. Međutim, tokom večernjih sati možda bude i pahulja koje se neće zadržati, s obzirom na to da se već u jutarnjim časovima u sredu očekuje razvedravanje. Temperature će u Nišu tokom dana biti stalno iznad nule, i dostizaće čak i deveti podeok Celzijusove skale.

Niš u narednih pet dana Printskrin: accuweather.com

Padavine koje padaju širom Srbije utiču i na saobraćaj, pa s obzirom na to da su kolovozi mokri iz JP "Putevi Srbije" apeluju na vozače da budu pažljivi i oprezni. Na put nikako nemojte kretati bez zimske opreme i lanaca. Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice, pa vozači treba da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu.

VIDEO: Kako se pravi vremenska prognoza.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    13. februar 2018 | 10:11

    Sto se mene tice mogao je padati od 31 decembra i da ne staje do sad

  • IQ

    14. februar 2018 | 17:11

    Koja zima, zadnjih par godina ni z od zime, dete mi ima dve godine jos se na sankama nije vozilo, sneg je videla dok veje jer se posle odmah topio... :-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA