Besna Kobila, neotkriveni skijaški biser Srbije prava je poslastica za ljubitelje zimskih sportova

Miljana Jovanović iz Leskovca ističe da je upoznale drugare iz Vranja, kao i da se druže i uveče kada nisu na stazi

  • 0

Na Besnoj Kobili, planini kod Vranja, i za predstojeći praznik i vikend popunjen je smeštaj u Planinarskom domu. Deci je dostupna škola skijanja, a za sve posetioce besplatno je iznajmljivanje ski-opreme.

OVA MISTERIJA IZ SRBIJE LEDI KRV U ŽILAMA: Feja je zajahala konja, a on joj je POLOMIO NOGU!

Prvo nauče osnove skijanja – kretanje na skijama, sa štapovima i kako da se samostalno penju uz ski-lift. Ove sezone rade i ski-lift i tabač, snega ima dovoljno. Školarci iz Leskovca prvi put su na ovoj planini.

- Ja se ovde provodim se super, prvi put skijam, naučio sam to za vrlo kratko vreme - kaže Pavle Ranđelović iz Leskovca.

Miljana Jovanović iz Leskovca ističe da je upoznale drugare iz Vranja, kao i da se druže i uveče kada nisu na stazi.

- Sviđaju mi se i ove planine sa strane i to što ima snega, dosta dobro za skijanje", navodi Petra Petrušević iz Vranja.

Na Besnoj Kobili je, po tradiciji, najaktivnije tokom zimskog raspusta i u februaru su smeštajni kapaciteti rezervisani. U Planinarskom domu, koji se nalazi na 1.480 metara nadmorske visine, ima 66 ležajeva.

Foto: Pixabay

- Bavljenje fizičkim aktivnostima na ovoj visini je od neprocenjivog značaja. Opet smo ovde i nadam se da ćemo i narednih godina nastaviti ovu uspešnju saradnju koja traje već pet godina - naglašava Srđan Petković, instruktor skijanja.

- U Austriji prave u kamenjaru predivne staze i skakaonice, svetska takmičenja se odvijaju. Ovde priroda nam dala, pa ne umemo da iskoristimo - smatra Nasko Petrušević iz Vranja.

Treću godinu zaredom zainteresovani građani mogu vaučere od 5.000 dinara da iskoriste u Planinarskom domu na Besnoj Kobili.

- Mi iz Planinarskog doma konkurisali smo kod Ministarstva, kao i Specijalna bolnica u Vranjskoj banji. Na jugu Srbije smo mi dve ustanove koje pružaju usluge gostima koji koriste besplatne vaučere. Veliko je interesovanje - kaže Nebojša Ristić iz Turističke organizacije Vranja.

Prema podacima Turističke organizacije Vranja, vaučere na ovoj planini najviše koriste Beograđani i Vojvođani tokom prolećnih i letnjih meseci.

Daljinac

(Telegraf.rs/RTS/Foto: Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA