≫ 

Srbijom kruži upozorenje: Stiže nam sneg i vetar olujne jačine, u ovom delu zemlje biće najkritičnije (FOTO)(VIDEO)

Apeluje se na dodatan oprez građana

  • 11

Republički hidrometeorološki zavod izdao je danas upozorenje da se u toku noći, kao i u utorak i sredu u istočnim krajevima Srbije očekuje se formiranje snežnog pokrivača visine od 10 do 20 centimetara, lokalno i više. Poseban oprez očekuje se od vozača, jer je moguće formiranje snežnog sloja na putevima. Iako je zimska oprema neophodna i zakonom obavezna, dodatni oprez nije na odmet.

Izdato upozorenje na obilan sneg usred februara

U planinskim predelima dalje povećanje visine snežnog pokrivača i uz jak vetar stvaranje snežnih nanosa. Ukoliko planirate u više krajeve, obavezno je posedovanje zimske opreme, poput lanaca.

Prognoza za 19. februar Print screen: weather2umbrella.com

U Srbiji će sutra biti pretežno oblačno, mestimično sa kišom, susnežicom i snegom. Više padavina očekuje se na severu i istoku i u planinskim predelima gde će doći do formiranja odnosno daljeg povećanja visine snežnog pokrivača.

Prognoza za 20. februar Print screen: weather2umbrella.com

I sutra i narednih dana očekuju se padavine, pa će takvo vreme biti sve do petka.  Tek tada je moguć prestanak padavina i razvedravanje.

Prognoza za 21. februar Print screen: weather2umbrella.com

Da padavine nisu jedini problem, pokazuje i meteoalarm. Duvaće umeren i jak vetar, u južnom Banatu i Pomoravlju i sa udarima olujne jačine, jugoistočni. Jutarnja temperatura biće od -1 do 2 stepena, a najviša dnevna od 1 do 6 stepeni.

U ovim delovima Srbije apeluje se na građane da budu posebno obazrivi i da ukoliko moraju da izlaze napolje i kreću se po površinama gde je vetar najjači, budu posebno pažljivi i da se ne zadržavaju predugo na otvorenom prostoru.

Print screen: hidmet.gov.rs

Pored opreza od "letećih" objekata koje vetar može da nanese, treba se dobro utopliti i slojevito obući, jer je izrazito hladno, a vetar samo pojačava subjektivni osećaj hladnoće.

U Beogradu će biti pretežno oblačno, povremeno sa kišom i susnežicom. Vetar umeren i jak, jugoistočni. Jutarnja temperatura oko 0, a najviša dnevna oko 3 stepena.

Print screen: hidmet.gov.rs

Prema izgledima za narednih sedam dana, do 27. februara, u sredu i četvrtak biće oblačno, mestimično sa kišom, susnežicom i snegom i temperaturom oko prosečnih vrednosti. Više padavina očekuje se u planinskim predelima i na istoku gde će doći do daljeg povećanja visine snežnog pokrivača. Vetar umeren i jak istočni i jugoistočni, u Pomoravlju i južnom Banatu sa udarima olujne jačine.

U petak i subotu uglavnom suvo, a zatim do kraja perioda osetno hladnije sa jakim severnim vetrom i snegom mestimično.

A ako bude većih padavina bitno je da vozači pripreme zimsku opremu:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan T

    19. februar 2018 | 14:54

    Pre petnaest dana smo citali kako stize prolece temperature do 15 stepeni a sad sneg mraz pa jer to ovi nasi meteorolozi gledaju u pasulj ili kod baba Dese vracarice kakvo ce vreme da bude mislim...

  • WILSON

    19. februar 2018 | 13:58

    I šta će vam tu upozorenje,što pada sneg u što je temperatura -3.!? Ko da je - 30.

  • He he

    19. februar 2018 | 14:51

    Cijelih 10 santimetara.?Kako ce prezivjeti?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA