≫ 

Mladu mamu iz Jagodine je porodila komšinica u kući: Bila je majka nekoliko minuta, a onda joj je oduzeto to pravo

- Oni nemaju uslova za tu decu. Jako žalosno - rekla je Mira Ristić, koja je porodila majku

  • 70

Centar za socijalni rad u Jagodini odlučio je da bebu koja je pre tri dana rođena u kući u selu Topola kod Jagodine, kada se majka porodila sama, a komšinica uspela da preseče pupčanu vrpcu i zbrine bebu do dolaska hitne pomoći, bude data u hraniteljsku porodicu. I starije dete ove mlade majke je u hraniteljskoj porodici.

Neverovatna priča iz Arilja: Trudnicu zaboleo stomak, a onda se sve odigralo kao u holivudskim filmovima!

- Radi se o majci koja, prema proceni Centra za socijalni rad, ne može da brine o detetu, kao što je to bio slučaj sa prvim detetom. Ona živi sama, stara je oko 20 godina, a dečaka koji ima tri godine već smo dali kod hranitelja. Majka i beba su trenutno u jagodinskom porodilištu - kaže direktorka Centra za socijalni rad u Jagodini, Biserka Jakovljević za portal Infocentrala.

Majka i njena tek rođena bebab dospele su u javnost prošlog petka kada su lekari i medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja objavili na društvenoj mreži Fejsbuk fotografiju sa tek rođenom devojčicom kao zanimljivost pošto je rođena u kući.

Pixabay

Žena koja se slučajno našla u selu i baka petoro unučadi Mira Ristić presekla je vrpcu, ugrejala i zbrinula bebu do dolaska saniteta Hitne pomoći.

- Jako volim medicinu, uvek sam mnogo čitala, ali i u novinama često pročitam kako je neko porodio ženu, taksista, vozač autobusa, neki slučajni prolaznik koji se našao u tom trenutku. Nije to ne znam šta. To je nekako stvar opšte kulture, ta vrsta informisanosti, ali pre svega humanosti i ljudske empatije. Bilo mi je žao deteta, kada sam je uvila u prsluk, nosila sam je i ljuškala dok nije stigla Hitna pomoć. Trudnicu nisam dirala. Prelepa je devojčica, divna beba, ne znam šta će biti s njom s obzirom da je jedna beba iz te porodice data na usvajanje. Oni nemaju uslova za tu decu. Jako žalosno - rekla je Mira Ristić za portal Infocentrala.

Daljinac

(Telegraf.rs/Foto: Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joca

    20. februar 2018 | 11:44

    Drzava je kriva. Moze da da dete u hraniteljsku porodicu i plus pare da dobija za to. Za jedno dete 35000 din. Sramota sta radi Drzava. Daj pare toj porodici cije je dete a ne hraniteljskoj porodici.

  • Radašin

    20. februar 2018 | 11:22

    Čuj logike uzmu dete od majke i daju hraniteljima gomilu novca, pa jel nije logičnije da su taj novac dali majci da ona podiže svoje dete.

  • D@@@@@

    20. februar 2018 | 08:13

    Sram vas bilo Centra za socijalni rad!!!!!!!!Radjaj Srbijo da bi ti oduzeli dete.Sramota!!!!!!Koji je slucaju po redu da se oduzimaju deca???Dokle vise!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA