≫ 

Vozni park vojske još bogatiji: Srbija kupuje helikoptere MI-35 od Belorusije?

U procesu pregovaranja važnu ulogu ima i Rusija

  • 19

Srbija je zainteresovana za nabavku najmanje šest protivoklopnih helikoptera Mi-35 ruske proizvodnje, pišu "Večernje novosti".

PUTINOVI "MIGOVI" BRANE SRPSKO NEBO od proleća: Ispaljivaće rakete i imaće naoružanje koje je nepobedivo

Moguća adresa za nabavku letelica je, kako se navodi, Belorusija, a u procesu pregovaranja važnu ulogu ima i Rusija koja kao zemlja proizvođač mora da se saglasi sa primopredajom.

Nabavka ovih helikoptera biće i jedna od tema predstojeće posete ministra odbrane Aleksandra Vulina Minsku.

- Vojsci Srbije su ove letelice potrebne za opremanje jedinica za brza dejstva, koja su odnedavno prioritet za opremanje u našem sistemu odbrane - objašnjavaju u Ministarstvu odbrane.

Jedna od mogućnosti je da se kupi modernizovana verzija MI-24, koja nosi oznaku MI-35. Druga alternativa je helikopter MI-35 koji je u sastavu ruske vojske. Helikopter MI-35 prvenstveno je namenjen protivoklopnoj borbi, ali ugradnjom raketa vazduh-vazduh može da se koristi i za borbu na nebu.

Daljinac

(Telegraf.rs / Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dorcol

    21. februar 2018 | 09:59

    Gledam i ne verujem svojim ocima sta se sve pise u komentarima! Mi bi opet da ratujemo, ni manje ni vise vec sa Amerikancima! Sto je najsmesnije sa ovim M-35 helikopterima i onim ol;upinama sto su stigle! Strasno koliko nam vredjaju inteligenciju ti sto pisu a i ovi sto blokiraju kontra komentare na ove nebuloze.

  • Kole So

    21. februar 2018 | 09:43

    Super. Sve drugo imamo, Bolnice i škole sijaju, sela su puna, radnici su prezadovoljni, svi imaju pijaću vodu bez arsena i priključak na kanalizaciju, policija i vatrogasna služba su najmodernije opremljeni, samo nam helikopteri fale da bi zaokružili blagostanje i živeli kao u raju.

  • Sale1971

    21. februar 2018 | 09:38

    Kupićemo olupine,a decu lečiti SMS donacijama!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA