≫ 

Oni su izgubili sve u razornom zemljotresu i do danas nemaju dom: U naredne dve godine 366 kraljevačkih porodica dobiće krov nad glavom

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da bi gradnja prve zgrade trebalo da počne krajem marta ili početkom aprila

  • 3

Premijerka Ana Brnabić sa predstavnicima lokalne samouprave obišla je danas lokaciju stambenog naselja u Dositejevoj ulici u Kraljevu, na kojoj treba da počne izgradnja 366 stanova za žitelje tog grada kojima su stanovi oštećeni u zemljotresu 2010. godine.

Brnabić: Ubrzati dinamiku izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti

Predsednica Vlade Srbije rekla je da reč je o prvoj fazi, tokom koje će biti sagrađena zgrada sa 106 stanova, da će radovi početi u aprilu i da ne bi trebalo da traju duže od 18 meseci.

- 366 porodica čije su stambene zgrade devastirane u zemljotresu 2010. godine, dobiće pristojne uslove za život. Zajedno sa Razvojnom bankom Saveta Evrope obezbedili 13 i po miliona evra, a gradnja prve zgrade treba da počne krajem marta ili početkom aprila. Izvođač radova je firma iz Paraćina, i važno je da krenemo što pre -  rekla je Brnabić.

Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE, SLOBODAN MILJEVIC

Ona je rekla da će u Kraljevu početi i gradnja stanova za pripadnike službe bezbednosti. Prva faza gradnje od 200 stanova, prema recima predsednice Vlade, krenuće krenuće u avgustu ili septembru.

Premijerka je obišla i lokaciju u naselju Beranovac, na kojoj će se graditi obdanište, površne 800 kvadratnih metara i koje će moći da primi više od stotinu dece.

Poseta je završena radnim sastankom u JP "Vodovod" iz Kraljeva. Premijerka je rekla da će Kraljevo dobiti prvu fabriku za precišćavanje otpadnih voda, i da je ukupna investicija 17 miliona evra.

Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE, SLOBODAN MILJEVIC

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture obezbedilo je na svom razdelu sredstva u 2018. za projekat stambene obnove nakon zemljotresa u Kraljevu, a radovi na izgradnji prve zgrade sa 106 stanova počeće do kraja marta.

Izgradnjom četiri zgrade za ukupno 366 porodica trajno će biti rešeno stambeno pitanje građana Kraljeva čiji su stanovi oštećeni u zemljotresu 2010, navodi se u saopštenju ministarstva.

Foto: Profimedia/AFP

Početak izgradnje druge zgrade očekuje se krajem 2018, a treće i četvrte krajem 2019. godine. Plan je da do kraja 2020. radovi na sve četiri zgrade budu završeni.

Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE, SLOBODAN MILJEVIC

U decembru 2017, na osnovu tendera koji su sproveli Ministarstvo kao finansijer i Grad Kraljevo kao investitor projekta, izabran je izvođač radova na ovom projektu, koji se realizuje iz zajma Razvojne banke Saveta Evrope, vrednog osam miliona evra.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    21. februar 2018 | 11:38

    BOZE KAKO JE OVO LEPO CUTI -KOLIKO SMO MI U SRBIJI HUMANI !!! OVDE NA ZAPADU AKO NISTE OSIGURALI IMOVINU TO NIKOGA NEBI INTERESOVALO - ONI U AMERICI POSLE ,KATARINE,MORALI SU SAMI DA SE SNALAZE AKO SU BILI NEOSIGURANI!! OVDE U SVICI ISTO AKO NEMATE ZDRAVSTVRNO OSIGURANJE NIKO VAM NEBRANI DA LIPSETE NA UKICI!!! ZAPAD JE TOTALNO NEHUMAN!!

  • Mist

    21. februar 2018 | 11:32

    Zemljotres je bio 2010. godine koliko se secam, sta se cekalo do sada? Ko je brinuo o tim ljuduma koji nisu imali gde da zive i jos uvek nemaju?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA