≫ 

Ivica iz Užica je na 30. rođendan preživeo pad sa visine od 10 metara: Stena se obrušila na njega, gledao je smrti u oči, ali je nastavio dalje

Tog 22. jula 2013. godine, Ivica je otišao na posao, i ne sluteći da to neće biti običan dan. Njegov zadatak bio je da se spusti niz stenu, i očisti delove koji su pretili da se obruše

  • 0

Užičanin Ivica Domanović preživeo je pad sa visine od 10 metara. Na njega se obrušila stena koju je trebalo da obezbedi od urušavanja, prilikom probijanja puta za akvadukt u Jablanici. Ovaj nemili događaj nije ga pokolebao, i Ivica se i danas bavi visoko rizičnim poslovima, ali i ekstremnim sportovima, čiji je ljubitelj čitav život.

Magičan paraglajding skok sa Savinog kuka: Dragan "padao" sa visine od 2.313 metara (FOTOGRAFIJA DANA)

Tog 22. jula 2013. godine, na svoj rođendan, Ivica je otišao na posao, i ne sluteći da to neće biti običan dan. Njegov zadatak bio je da se spusti niz stenu, i očisti delove koji su pretili da se obruše, i zatrpaju mašine i ljude koji su radili na probijanju puta. Ispostavilo se da je čitava stena nestabilna, što je Ivica otkrio u trenutku kada je već visio na užetu ispod samog špica.

- Začula se grmljavina, stena se raspala, a oko mene su počele da lete kamenice. Osetio sam jak udarac u glavu i neopisiv bol. Usledio je još jedan, a zatim i treći, posle kojeg sam izgubio svest. Kako su mi kasnije rekli, kamenje koje je nastavilo da se obrušava preseklo je uže, i počeo sam da padam sa visine od oko deset metara. Nakon pada kotrljao sam se još nekih 30 metara, kada sam se zaustavio, a nedugo zatim i probudio. Obliven krvlju i prljavštinom, uspeo sam da ustanem, pošto sam prethodno utvrdio da nisam ništa slomio. Kolege su trčale ka meni pitajući me jesam li dobro. Umesto palca podigao sam srednji prst i rekao - sad zovite helikopter - ispričao je Ivica.

Mada je jedva sačuvao živu glavu, Ivica nije odustao od bavljenja visoko rizičnim poslovima. Trenutno živi i radi u Norveškoj kao monter telekomunikacione opreme. Veliki je ljubitelj ekstremnih sportova, pa se u mnogima i lično oprobao.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

- Rastao sam pored kasarne, pa sam najveći deo detinjstva proveo na pešadijskim preprekama. Pretpostavljam da su svi kao mali želeli da lete, pa tako i ja. Kada sam prvi put gledao skokove sa starog železničkog mosta, shvatio sam da ljudi koji "lete" zaista i postoje. Želeo sam da budem deo toga, i tako već više od petnaest godina ne propuštam ovu manifestaciju. Sport mi je u krvi, a što je ekstremniji, adrenalin je jači i osećaj bolji -

Roleri, skije, bord, ali i planinarenje, slobodno penjanje i alpinizam - sva ta umeća Ivica i danas koristi radeći kao monter. Kažu da događaji poput ovog, koji je Ivica preživeo, promene čovekov pogled na život, njegov smisao i prioritete. Gledao je smrti u oči, suočio se sa njom, i na kraju izašao kao pobednik.

- Kada se tako nešto dogodi, shvatite prolaznost života, ali i lepotu istog. Juče je prošlost, sutra je misterija. Sve što imamo jeste danas-trenutak, i treba ga iskoristiti na pravi način - zaključio je ovaj hrabri mladić.

Kako i sam kaže, uveren je da želja za adrenalinom nikada neće nestati. Ovaj Užičanin otvoren je za nove izazove i avanture, jer jedan, krajnji cilj nije suština. Potrebno je stalno postavljati nove, i težiti njihovom ostvarenju na putu samospoznaje.

Daljinac

(Telegraf.rs/Užice – Oglasna Tabla)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA