Nikako ne krećite na put bez ključne stvari u kolima: U ovim delovima Srbije prete sneg i mraz

Najavljene snežne padavine u pojedinim delovima naše zemlje mogu doneti novi snežni pokrivač

  • 0

Jak mraz i jutarnje niske temperature mogu svaku iole vlažnu deonicu puta da pretvore u led ili poledicu, pa je po ovakvim vremenskim uslovima neophodno prilagoditi brzinu kretanja uslovima na putu i držati što veće rastojanje između vozila. Takođe treba izbegavati nagla skretanja kao i nagla ubrzanja i iznenadna kočenja.

5 crnih tačaka koje se nalaze na svakom putu: Kako voziti po vlažnom i klizavom kolovozu koji je uzrok mnogih saobraćajki

Sneg ovog jutra provejava na području jugozapadne, centralne i južne Srbije, pa Auto-moto savez upozorava vozače da, i pored intenzivnih intervencija putara na posipanju kritičnih deonica, pažljivo voze.

Najavljene snežne padavine u pojedinim delovima naše zemlje mogu doneti novi snežni pokrivač visine od 10 do 20 cm, zbog čega AMS apeluje na vozače da na put ne kreću bez obavezne zimske opreme.

Očekuje se formiranje i povećanje visine snežnog pokrivača - na severu zemlje od pet do 10 centimetara, a na planinama i lokalno više. Vetar će u većem delu zemlje biti slab i umeren, dok će na severu i planinama biti povremeno jak severni i severoistočni, saopštio je RHMZ. Najniže dnevne temperature od minus devet do minus tri, a najviše od minus četiri do nula stepeni Celzijusovih.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od Javnog preduzeća "Putevi Srbije", nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Foto-ilustracija: Tanjug/Tanja Valič

Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

VIDEO: Kako se pravi vremenska prognoza.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA