82 ustanove u Srbiji nastavljaju akciju besplatnih preventivnih pregleda: Kod ovih specijalista danas možete da proverite svoje zdravlje

Ašanin je rekao da je do sada nedeljom tokom besplatnih pregleda pregledano oko 7.000 građana u KCS

  • 4

Akcija besplatnih preventivnih pregleda nastavlja se ove nedelje u 82 zdravstvene ustanove u Srbiji, u kliničkim i kliničko-bolničkim centrima, bolnicama i domovima zdravlja. Zainteresovani građani, i oni bez zdravstvene kartice, mogu da provere svoje zdravlje od osam do 16 časova.

U nedelju nova akcija besplatnih pregleda u celoj Srbiji: Kod lekara mogu i oni bez zdravstvenog osiguranja

Šesti put nedeljom građani mogu da provere svoje zdravlje. Ovog puta oftalmološki, kardiološki, analize krvi, ali i kao podrška kampanji RTS "Rak je izlečiv" i provera tumor markera za prostatu i za rak jajnika.

Doktor Milika Ašanin kaže za RTS da će Klinički centar Srbije danas otvoriti Kardiologiju u deset ambulanti, građani mogu da provere laboratorijske analize, tumor-markere, mogu da odrede nivo šećera u krvi i po prvi put otvorena je ambulanta za gojazne.

- Znamo da je sve veći broj gojaznih u Srbiji, skoro 20 odsto. Postoji ogromno interesovanje za ovu ambulantu - naveo je Ašanin i dodao da otvaraju i kliniku za oftamologiju.

Ašanin je rekao da je do sada nedeljom tokom besplatnih pregleda pregledano oko 7.000 građana.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Clara

    25. februar 2018 | 10:45

    Besplatno? Svaki mesec placam 12% od bruto plate. Manjebi me kostalo fa kaf sam bolesna ofemotivatbo. Ali takav je zakon i mora se postovati.

  • Mams

    25. februar 2018 | 17:49

    besplatno je jer mi zaposleni u bolnici besplatno radimo ove preglede.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA