Gradonačelnik Novog Sada se sastao sa ministrom za inovacije i tehnološki razvoj

Gradonačelnik Vučević je naglasio da je Novi Sad uveliko prepoznatljiv kao IT centar regiona i da se kontinuirano posvećuje posebna pažnja toj oblasti

  • 0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj Nenada Popovića sa kojim je razgovarao o prilikama za dalji razvoj IT sektora i važnosti dobre korespondencije različitih nivoa vlasti u tom procesu.

Održan sastanak Gradskog štaba za vanredne situacije u Novom Sadu

Gradonačelnik Vučević je naglasio da je Novi Sad uveliko prepoznatljiv kao IT centar regiona i da se kontinuirano posvećuje posebna pažnja toj oblasti. Sagovornici su se složili da je za ekonomski razvoj neophodna jaka veza između nauke i privrede, kao i da je Novi Sad to odavno prepoznao. Ocenjeno je da je izgradnja Naučno-tehnološkog centra od velikog značaja za Grad Novi Sad, ali i za Srbiju.

Foto: novisad.rs

Zvaničnici su ocenili da je usmerenost Vlade na stimulisanje malih i srednjih preduzeća za inovativno preduzetništvo i to povezivanjem sa stručnim i naučnim organizacijama, dobra politika koja se sledi i na lokalnom nivou u Novom Sadu.

Foto: novisad.rs

Gradonačelnik Vučević zahvalio se ministru na poseti i izrazio uverenje da će kontinuirano dobra saradnja sva tri nivoa vlasti osigurati brži ekonomski napredak, a u cilju opšteg prosperiteta i povećanja životnog standarda građana.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA