Delegacija opštine Srebrenica posetila Novi Sad (FOTO)

Na sastanku u Gradskoj kući zvaničnici su ocenili da postoji značajan prostor za saradnju u oblastima privrede, kulture i turizma, i da povezivanje ključnih ustanova i organizacija može doprineti daljoj konkretizaciji odnosa

  • 0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je delegaciju opštine Srebrenica na čelu sa načelnikom opštine Mladenom Grujičićem, kao i šefa predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađena Cicovića. Gradonačelnik je gostima poželeo srdačnu dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo zbog njihove posete.

Ministarka pravde posetila Novi Sad (FOTO)

Na sastanku u Gradskoj kući zvaničnici su ocenili da postoji značajan prostor za saradnju u oblastima privrede, kulture i turizma, i da povezivanje ključnih ustanova i organizacija može doprineti daljoj konkretizaciji odnosa. Takođe dogovoreno je da će Novi Sad podeliti svoja iskustva vezano za kandidaturu za Evropsku prestonicu kulture s obzirom na to da Srebrenica planira da se kandiduje za tu titulu za 2024. godinu.

Foto: novisad.rs

Gradonačelnik Vučević naglasio je da su čvrste veze između Novog Sada i Republike Srpske, i da se to može zaključiti iz svakodnevnog života, ali i zajedničkih projekata.

Foto: novisad.rs

Sagovornici su se složili da su dobri regionalni odnosi od velike važnosti za ekonomski napredak ovog dela Balkana, kao i da tešnje povezivanje na lokalnom nivou mnogo doprinosi tom procesu.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA