Slušajte lekare, a ne "šarlatane": Deca nam umiru od morbila jer su roditelji slušali ljude koji nemaju veze sa medicinom

- Dobra vest je što se procenat vakcinisane dece povećava, a loša vest je što je do ovoga uopšte i došlo - rekla je premijerka Srbije

  • 3

Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić apelovala je danas na roditelje da slušaju lekare što se tiče vakcinacije dece i da ne veruju "šarlatanima".

Za desetak generacija u Srbiji postoji rizik od malih boginja: Možete da proverite da li ste primili vakcinu, ali postoji jedan problem

Premijerka Brnabić je, povodom još jednog smrtnog slučaja od malih boginja, rekla da se sve dešava jer su građani slušali ljude koji nemaju nikakva znanja iz medicine.

-  Dobra vest je što se procenat vakcinisane dece povećava, a loša vest je što je do ovoga uopšte i došlo - rekla je Brnabićeva novinarima.

Ona je naglasila da je zadovoljna kako zdravstveni radnici reaguju u ovako teškoj situaciji i da su pokazali visok stepen profesionalizma.

U Srbiji je registrovan šesti smrtni slučaj zbog komplikacija malih boginja, a rec je o četvorogodišnjem dečaku iz Niša koji je umro jer je dobio upalu pluća kao komplikaciju malih boginja.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Leonora

    2. mart 2018 | 15:47

    Verovati lekarima koji ne razlikuju boginje od alergije ili onima kojima pacijenti umiru posle preloma ruke?

  • aleksandar

    2. mart 2018 | 17:30

    Kao prvo deca ne umiru od morbila vec od komplikacija u kombinaciji sa primarnom hronicnom bolescu. Dete koje je umrlo je bolovalo od cerebralne paralize i jos neke smetnje je imalo pre dobijanja boginja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA