5 zadataka iz bukvara koje prvaci rešavaju ovih dana, a pitanje je i da li odrasli znaju tačno rešenje (FOTO)

Da li biste ih vi uradili "na prvu"?

  • 3

Tek što su savladali sva slova i osnovne računske operacije, đaci prvaci već imaju nove probleme. Najveću glavobolju trenutno im zadaju takozvani logički zadaci u bukvaru. Zadaci na strani 146 naterali su i odrasle da se dobro zamisle nad pitanjima, pa možete misliti koliko su ih deca uzrasta od 6 i 7 godina "ispravno" uradila.

Na brodu se nalazi 26 ovaca, 10 koza i kapetan: Svi govore da za ovaj zadatak NEMA REŠENJA, a moraju da ga reše učenici petog razreda (FOTO)

Dole vam dajemo primer kako je to uradila jedna devojčica iz Beograda, koja se, zbunila već kod prvog pitanja.

Foto: Telegraf

Ipak, ono što je izazvalo negativne komentare je četvrti zadatak u kome se traži od prvaka da ozbiljno "barataju vokabularom" kako bi logički isključili reč koja ne pripada skupu.

Iako deluje lako, ni peti zadatak pod V i G, nije od onih koji odrasli znaju na prvu, a deca, kako što se vidi iz priloženog, tu greše.

Roditelji, starija braća i sestre, kao i porodični prijatelji diskutuju danima o tačnim rešenjima, mnogi još nisu sigurni da li bi apsolutno tačno rešili sva pitanja i zadatke.

Foto: Telegraf

Ovakvi zadaci daleko su teži od onih koje su imale generacije pre 20 i 30 godina.

Da li to znači da ova deca danas više znaju ili da se to ipak samo od njih više očekuje? Podelite sa nama u komentarima šta mislite o tome.

Daljinac

(S.V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tufna

    5. mart 2018 | 16:18

    Sta je ovde sporno?????

  • čarls bronson

    5. mart 2018 | 16:34

    Skoro sam imao prilike da, ženinom sestriću , rešavam zadatke iz drugog razreda i posle dosta napora sam uspeo , ali sam mu rekao da je bolje da kaže da nije uradio domaći jer je nenormalno da osmogodišnje dete to može i da će učiteljica znati da je to neko drugi uradio umesto njega .

  • Ateista

    5. mart 2018 | 18:49

    Zadaci i pitanja su za đake da razmišljaju i pokušaju da reše pa makar i da pogreše.AKO lako reše onda je uloga pitanja zatajila,što se više trude ostaće duže zapamćeno.Učenje je i iz tačnih a takođe i iz grešaka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA