Ibar izašao iz korita: Poplavljen severni deo Kosovske Mitrovice, voda preti da potopi jedno celo naselje

Sve službe su na terenu, prati se situacija

  • 2

Usled topljenja snega, posle prošlonedeljnog talasa sa velikim količinama padavina, došlo je do izlivanja reke Ibar, koja je prouzrokovala poplave u severnom delu Kosovske Mitrovice u delu ispod "Vojnog remonta“.

Voda se povlači u Žitorađi i Prokuplju, ali vodostaj Južne Morave raste i najavljuje nove poplave (FOTO)

Informativna služba Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica saoštila je da su stručne službe na terenu i da prate situaciju.

Vodostaj Ibra je narastao i u etnički mešovitom naselju Bošnjačka mahala, do izlivanja reke ostalo je još 40 centimetara u ovom delu grada.

Ugrožena područja posetio je večeras i predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić koji sa stručnim službama i Kosovskom policijom prati situaciju tokom čitave večeri.

Foto: OKM

- Bujični potoci i rečice koji se ulivaju u reku Ibar su još uvek u svom koritu, osim u delu kod "Vojnog remonta“ gde se reka izlila. Sve službe su na terenu, prati se situacija, na snazi još nije vanredna situacija, ali sve je u pripravnosti. Javno komunalno preduzeće je obezbedilo dovoljan broj vreća sa peskom, tako da vrlo brzo možemo da reagujemo - rekao je Spirić.

Daljinac

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Silvana

    6. mart 2018 | 08:56

    HVALA BOGU na poklon spustila ja na ZEMLJI. VECNO HVALA OCU DEJANU i mom MUZU DUSANA 2 COVEKA MI SPASLI ZIVOT UZ POMOCI PRAVOSLAVNA VERA. Bilo i neponovilose Auro KRIVA si za sve

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA