Izložba fotografija povodom "Beogradskog festivala igre" na Trgu slobode u Novom Sadu

Reč je o izložbi fotografija predstava koje će biti izvedene u Novom Sadu tokom predstojećeg Festivala

  • 0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, direktorka ''Beogradskog festivala igre'' Aja Jung i predsednik Izvršnog odbora ''DDOR osiguranja'' Đorđo Markeđani pogledali su izložbu fotografija koja je postavljena na Trgu slobode povodom 15. izdanja te manifestacije.

Gradonačelnik Novog Sada uputio čestitku FK Vojvodina povodom 104 godine postojanja

Reč je o izložbi fotografija predstava koje će biti izvedene u Novom Sadu tokom predstojećeg Festivala.

- Izložba je najava svega što će se dešavati u Novom Sadu u okviru saradnje sa Beogradskim festivalom igre. Zahvaljujući Aji Jung, a uz podršku Grada Novog Sada i Pokrajine Vojvodine u našem gradu gostovaće dva velika svetska baletska ansambla. Ansambl iz Sidneja gostuje 3. aprila, gosti iz Hong Konga nastupaju 21. marta, a ako vreme dozvoli, deo njihovog programa biće izveden na Trgu slobode što će biti poseban poklon Novosađanima. Tako nešto može se videti samo u najvećim gradovima sveta kao što je Njujork.

Foto: novisad.rs

Zahvaljujemo se organizatorima ''Beogradskog festivala igre'' ali i baletskim ansamblima što su nam ustupili fotografije za izložbu na Trgu, jer to je dobar uvod u sve što nas očekuje u okviru Festivala. Ponosan sam što se Novi Sad nalazi na mapi ovako značajnih kulturnih događanja i što nam dolaze najveće svetske baletske grupe. Kultura je deo strateškog razvoja grada jer utiče na povećanje broja turista, odnosno na privredu – rekao je gradonačelnik Vučević i zahvalaio se ''DDOR osiguranju'' na podršci koju pružaju društvenoj zajednici u kojoj posluju.

Foto: novisad.rs

Aja Jung je naglasila da je ovo dvanaesta godina da se najspektakularniji deo ''Beogradskog festivala igre'' održava i najavljuje u Novom Sadu.

- Za nas je ovo mali jubilej, a proslavićemo ga nastupima najveće azijske baletske kompanije ali i najvećeg australijskog ansambla koji nastupa u čuvenoj Sidnejskoj operi. Oni prvi put dolaze u ovaj deo sveta i najpre će se predstaviti novosadskoj publici, a dva dana kasnije i beogradskoj. Karte su skoro već rasprodate, a poseban doživljaj biće predstava na otvorenom uz muziku Bitlsa, ako nas vreme posluži – kazala je Aja Jung.

Foto: novisad.rs

Predsednik Izvršnog odbora ''DDOR osiguranja'' Đorđo Markeđani istakao je da je ta kompanija partner Srbiji u oblasti privrede, ali i kulture, koja je kako je ocenio, jako važna za rast ekonomije i individue.

Petnaesti ''Beogradski festival igre'' biće održan u Beogradu i Novom Sadu od 15. marta do 4. aprila 2018. godine.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA