U toku je rat naših muškaraca i žena: Kome treba i koliko plaćati za kućne poslove? Da li u taj "paket" ulazi i SEKS?

jači pol izneo je svoj spisak poslova koji bi trebalo dodatno da im se plati

  • 39

Muškarci udaraju kontru! I oni hoće platu za poslove u kući oko nje, a cinično pitaju i "da li ženama treba platiti i za seks".

Na šta ljudi u Srbiji troše vreme: Tačno iz sata u sat, pogledajte kolika je razlika između muškaraca i žena

Lavina komentara stigla je na tekst pod naslovom "Ako bi žene dobijale pare za svaki kućni posao, ovo je suma koju bi trebalo da dobiju na kraju meseca: Kolika je realna plata jedne Srpkinje?" ispod kojeg se razvila prava polemika o tome da li ženama treba platiti i kućne poslove koje obavljaju.

Računica koju smo izveli pokazala je da bi žene, kada bi im se kuvanje, pranje, peglanje i ostali kućni poslovi plaćali, na mesečnom nivou bile bogatije za 86.000 dinara.

Ono što je zanimljivo jeste da je retko koja žena "glasno rekla" da joj treba platiti, već su tražile samo više slobodnog vremena, zatim uvođenje kraćeg radnog vremena, a najviše traže da se njihov rad u kući ceni i poštuje.

Foto-ilustracija: Profimedia

Treba uvesti šestočasovno radno vreme za žene! S obzirom na to da je vojna obaveza ukinuta, a žene i dalje nose bebe devet meseci, odgajaju i vaspitavaju decu, plus obavljaju uglavnom sve kućne poslove, to bi bio sasvim logičan potez, kako bi iole sačuvale psihofizičko i reproduktivno zdravlje, i tako obezbedile barem kakav takav priraštaj stanovništva u Srbiji - napisala je između ostalog jedna Milica.

Ana kaže da ne mora da se plati, dovoljno je da se ceni i poštuje ženin rad u kući:

- I da joj se pomogne kad ona ne može sve da stigne sama. Najlepše je kad imaš i pomoć i poštovanje ukućana  odnosno porodice.

U skladu sa tim naša čitateljka koja se potpisala kao Jagodinka Simonović napisala je da je "najgori posao domaćice, a najmanje cenjen", dok Žana ističe da njoj treba samo malo slobodnog vremena.

Foto-ilustracija: lacommercialpainting.com

- Da, radim menadžerski posao u firmi i sve ovo što ste naveli pre i posle posla. Uspela sam da platim pomoć samo za peglanje. A utrčava i baka da ponekad skuva. Ležem najranije u ponoć. I da hoće neko da mi da još para ne bih uzela. Meni treba malo slobodnog vremena - istakla je Žana.

Sa druge strane, čini se da je ova računica iznervirala muški rod, koji su odmah krenuli da nabrajaju za šta bi sve oni trebalo da budu plaćeni.

- Sve ste vi to lepo napisali ali dok žena pere, pegla, kuva i čisti ja kosim dvorište, riljam baštu, zalivam, zidam ogradu, tresem tepihe i sve ostalo tako da bi i mene neko trebalo da plati - kaže Marko.

Printskrin: Facebook/In the NOW

U pomoć mu priskače Joca sa spiskom poslova koje je zaboravio:

- A zaboravio si krečenje stana - kuće, popravku vodovoda i kanalizacije, struje i ostalih kućnih teških poslova. U mojoj kući majstor se ni za šta ne zove, sve popravljam ja.

Ipak, jedna Sana im nije ostala dužna pa im je doskočila sledećom rečenicom:

- Jednom u mesec dana a neke obaveze jednom u godini. Žene su ZAKON!

Pixabay

Cela ova priča najviše je iznervirala izvesnog Daxsona koji je pitao "koliko bi (žene) trebalo da dobiju za seks?".  

Seksolozi sa kojima smo razgovarali kažu da im se to ne treba plaćati. 

Profesor dr Aleksandar Milošević, urolog smatra da žene treba da imaju svoje sigurno mesto zbog svega što rade i zbog rađanja, ali da im se za odnose ne treba plaćati.

- Sve im se treba platiti ali za seks ne to, ipak, užitak.

Seksolog Savo Bojović deli isto mišljenje.

- Zašto bi se nekome plaćala lepota uživanja - pita Bojović. 

Daljinac

(Lj. Račić / lj.racic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bonifacije

    10. mart 2018 | 08:30

    Statistički muškarci žive kraće od žena, faktički im služimo samo za prostu reprodukciju, a kad se ostvare kao žene, tu se završava idila i počinje emancipacija. Tuga!

  • zorn

    10. mart 2018 | 08:27

    Ako se sve racuna nema fajde ni od braka ni od zajednickog zivota

  • Maksa

    10. mart 2018 | 09:34

    ...jedna obicna kampanja za urusavanje poridice kao institucije jednog drustva....stop svakom vidu nasilja i diskriminacije...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA