≫ 

Zgodni Jagodinac srušio Ginisov rekord: Trenira 10 sati dnevno, trenutno nema devojku, ali gomila njih mu šalje poruke ceo dan... i noć (FOTO) (VIDEO)

Marko je pokazao da se snovi ostvaruju uz trud, vežbe i rad

  • 16

Naša zemlja dobila je Ginisovog rekordera 25. februara zahvaljujući krosfit treneru Marku Gajiću (32) iz Jagodine, koji je odlučio da u čuvenu knjigu uđe radeći vežbe pod nazivom "barpi". Momak koji je sebi postavio najteži izazov, privukao je ogromnu pažnju naročito pripadnica lepšeg pola.

Svi Srbi koji su ušli u Ginisovu knjigu rekorda: Neki od njih će vas nasmrt preplašiti (FOTO i VIDEO)

U Srbiji postoji 12 rekordera, a Milan je odlučio da bude 13-ti, zahvaljujući "ginisovcu" koji je za jedan čas uradio 2.370 sklekova.

- Inspiraciju sam dobio od Srđana Ristića, desetara Vojske Srbije, a ja sam ceo život težio većim izazovima što se tiče treninga, pa sam tako odlučio da za 12 časova uradim preko 4.500 ponavljanja barpi vežbi. Uspeo sam da ih uradim 4.526 - započeo je priču za Telegraf.rs, Marko Gajić, krosfit trener.

Barpi vežbe osmišljene su za pripremu američkih marinaca, kako fizičku tako i psihičku, a do sada niko sem Marka nije pokušao da obori rekord koji je propisan Ginisovom knjigom.

- Barpi vežbe se rade tako što se iz polučučnja legne na pod pa se rašire ruke, uradi se sklek, pa se iz čučnja ustane. Pripreme za ove vežbe, a da bih uspeo da oborim rekord, započeo sam u avgustu 2017. godine, tad sam trenirao po tri časa. U oktobru sam trenirao šest časova, a u decembru deset - objasnio je nasmejani, i moramo da napomenemo zgodni mladić.

Zgodni krosfit trener iz Jagodine Foto: Marko Gajić

Ritam tokom takmičenja je sam sebi određivao, a ceo događaj morala su da proprate četiri svedoka uz dve kamere, s obzirom na to da sudije Ginisove knjige rekorda nisu bile prisutne.

- Da bi sudije posmatrale obaranje rekorda, potrebno je da se izdvoji 4.000 funti, odnosno 530.958 dinara, i zbog toga postoji opcija da im se pošalje snimak napravljen sa bočnom i prednjom kamerom. Pravila što se tiče pauza nema, samo je bilo bitno da se uradi najmanje jedno ponavljanje više od 4.500. Ja sam želeo da uradim i više od jednog.

- Pauzu sam pravio na dva sata po deset minuta, a najduža je bila sat i 20. Pre nego što sam krenuo da obaram rekord morao sam da napravim dobar plan pauza kako mi ne bi isteklo vreme - ispričao je Marko.

Da bi bio upisan u Ginisovu knjigu rekorda, Gajić sam šalje snimke.

- Šaljem ih na verifikaciju u London, a na odgovor se čeka od šest do 12 meseci. Ima opcija da sve bude gotovo i za dve nedelje, ali i to mora da se plati i to 600 funti, odnosno 79.643 dinara - kaže krosfit trener koji ne pazi na ishranu već jede sve domaće.

S OBARANJEM REKORDA PORASLA JE POPULARNOST

- Ovo sam najviše radio zbog sebe a ne zbog popularnosti koja je ipak došla. Pre takmičenja sam na primer na Instagramu imao 200 pratioca a dan nakon oko 900. Dobijam poruke od devojaka preko četa, a ja se trudim da na sve odgovorim, ali ima onih koje bi želele da se sa njima dopisujem 12 časova dnevno. Srećom nije bilo baš napadnih devojaka - izjavio je kroz osmeh Gajić.

Deo barpi vežbi sa kojima je Marko oborio rekord Foto: Marko Gajić

- Trenutno nemam devojku, malo sam probirljiv - dodao je krosfit trener, koji je ako može da se izvuče zaključak na osnovu izgleda, i pre Ginisove knjige rekorda bio privlačan ženama.

CILJEVI ZA BUDUĆNOST

Marko planira da pomeri svoje granice i da obori još jedan rekord.

- Želeo bih da oborim rekord u barpi vežbama ali ovog puta da ih radim 24 časa, a u tom periodu moram da uradim više od 9.000 ponavljanja - završio je razgovor za Telegraf.rs Marko Gajić, krosfit trener.

Porodica i prijatelji pružaju podršku Foto: Marko Gajić

Nesvakidašnjem momku sa visokim ciljevima koji je pokazao da je nebo granica kad je neko uporan, vredan, marljiv i kad ima veliku želju, želimo da ostvari svoj sledeći san i da još jednom uđe u Ginisovu knjigu rekorda.

REKORDERI SRBIJE

Ovo su neki od ljudi koji su ušli u Ginisovu knjigu rekorda.

1. Dalibor Jablanović (31) je najveći rekorder na Balkanu. Ginisove rekorde je obarao 26 puta u 11 kategorija i time je uspeo da osigura mesto Srbina sa najviše oborenih rekorda na Balkanu.

Neki od Ginisovih rekorda koje je oborio su: najviše kašika balansiranih na licu, 31, potom, najviše kockica poravnatih i postavljenih na isti broj vezanih očiju, 29, zatim, najbrže vreme da se deset kockica stave na broj jedan vezanih očiju, to je uspeo za 6,84 sekunde, onda da najbrže organizuje šahovski set u timu dvoje i to za 37,30 sekunde.

2. Biba Struja (60), odnosno Slaviša Pajkić, poznat je kao čovek fenomen koji golim rukama može da drži žice pod naponom struje. Ovaj fenomen otkrio je kao tinejdžer, a ceo život posvetio je električnoj struji.

Dva puta je ušao u Ginisovu knjigu rekorda: 1981. godine kada je dodirnuo nekoliko hiljada volti, a 2003. godine zagrejao je vodu na 97 stepeni za minut i 37 sekundi.

3. Ervin Katona (44) iz Subotice je najjači čovek u Srbiji. Drži svetski rekord u disciplini Viking Press, potisak 155 kilograma, 18 ponavljanja. Takođe, drži rekord u disciplini Rampa, podizanje dva automobila po 1.000 kilograma pod nagibom od 15 stepeni u trajanju od 1.02 minuta. Ervin je takođe Ginisov rekorder u najbržem prevrtanju gume na 20 metara.

4. Desimir Desko Stojković je majstor nunčaka! Postavio je Ginisov rekord 2013 godine, kada je nunčakama u metu na džaku pogodio tačno 234 puta za minut. Njegov idol bio je Brus Li, a u nunčake se zaljubio kada je imao samo deset godina.

5. Milovan Mijatović je stočar iz sela Mionica okolina Valjeva, dvadesetogodišnji uzastopni republički rekorder u proizvodnji mleka i mesa.

U Ginisovu knjigu rekorda ušao je 2003. godine tako što je odgajio najtežeg bika na svetu zvanog Ferdinand. Ferdinad je težio 2.100 kg i time oborio 100 godina star rekord jednog meskičkog bika.

VIDEO: Desetar Vojske Srbije Ristić oborio Ginisov rekord u sklekovima, inspiracija Marka Gajića.

Daljinac

(Ivana Vlajković/i.vlajkovic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realista

    12. mart 2018 | 17:45

    I ja sam trenirao, visio po teretani 6 dana sedmično, pazio na ishranu a sad, pa desilo mi se nešto što se zove život, oženio se, osnovao porodicu i počeo sam uživati u životu. Naravno, pazim na pehranu i dalje ali ako ste normalne težine i ne bavite se profesionalno sportom, dovoljna vam je fizička aktivnost kod kuće, malo jutarnje gimnastike i to je to. Ovaj dečko je imao želju i sad je zaradio neke pare ali taj način vježbanja razara organizam. Svako malo čujemo da je neki profesionalni sportista umro ili obolio. U svemu treba umjereno.

  • Живојин Кикинда

    12. mart 2018 | 17:52

    Овом човеку свака част .Жене га гледају ,али бирају с дубоким џепом ,и фирмом ТО СЕ ДАНАС ЦЕНИ СИГУРНОСТ .

  • Milibran

    12. mart 2018 | 16:23

    A pripadnik Žandarmerije Trivunović Vinko sa Ginisovim rekordom u zgibovima, 24h nije na vašem spisku???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA