≫ 

Prava istina o elitnoj prostituciji u Srbiji: I profesorke rade kao prijateljice noći, nisu samo socijalni slučajevi dame lakog morala! (VIDEO)

Procenuje se da ih samo u Beogradu ima do 2000

  • 20

Nije tajna da je Srbija postala atraktivna destinacija za turiste i poslovne ljude upravo zbog najstarijeg zanata. Podaci pokazuju da je došlo je do povećanja broja devojaka koje rade kao prostitutke. Procenuje se da ih samo u Beogradu ima do 2000.

U filmskoj akciji srpske policije raskrinkan lanac elitne prostitucije na Novom Beogradu: U stanu uhapšena 3 makroa i 7 žena

Ovom temom bavili su se gosti jutarnjeg programa "Jutro sa Jovanom i Srđanom" na TV Prva, a među njima i Mario Knežević iz organizacije Sloboda prava koji je rekao da svako veče u gradu na raznim mestima okupljanja ima oko stotinak devojaka i da ih ima svih zanimanja.

- Žene koje u Srbiji odlučuju da se bave ovim poslom su različitih profila - od profesorki, studentkinja, devojaka bez osnovnog i bilo kakvog drugog obrazovanja - istakao je Knežević.

Printskrin: Youtube/Happy Tv

Kriminolog dr Zlatko Nikolić je govorio o elitnoj prostituciji.

- Najskuplje su ove visoko kotirane prostitutke za poslovnu pratnju, koje idu sa političarima, biznismenima... Kod njih su česti odlasci na letovanja i jahting ture. Suština plaćanja kod takvih angažmana nije samo u novcu, već i u šopingu - otkriva Nikolić.

Prema rečima aktivistkinje za prava seksualnih radnika Kristine Ferari, prostitutke u Srbiji su veoma nezaštićene, često zloupotrebljene i bez adekvatne zaštite policije.

Rešenje ovog problema Nikolić vidi u dekriminalizaciji čime bi im se omogućilo da ne budu "gurnute u ruke" makroima.

- Dakle treba izbeći kriminalnu eksploataciju prostitutki, a time bi im se obezbedila i zdravstvena kontrola i pomoć - konstatuje kriminolog.

Pogledajte celo gostovanje na temu elitne prostitucije:

Koliko je težak život prostitutki na ulici pogledajte u videu:

Daljinac

(Telegraf.rs / TV Prva)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Misa

    14. mart 2018 | 14:02

    Mi smo zemlja apsurda ..treba hitno legalizovati prostituciju..kao i marihuanu u slobodnoj prodaji..sve mora biti pod nadzorom drzave i poreza da se placa.stopa kriminala pre svega ce biti manja..hrlimo u eu a glavavu pesku kad su ovako ozbiljni problemi drustva u pitanju..

  • Nikolas

    14. mart 2018 | 14:24

    GOSPODO SRBI !!! U NEMACKOJ JE PROSTOTUCIJA KAO SVAKI DRUGI POSAO-PLACA SE POREZ,ZDRAVSTVRNO I PENZIONO OSIGURANJE I CEKA PENZIJA!!! SRBIJA IDE U EU I MORACE PROSTITUCIJU LEGALIZOVATI!!

  • Čika Jova

    14. mart 2018 | 15:04

    Ništa čudno što je profesorka postala prostitutka, a ima među njima i druga cenjena zanimanja. To su živa bića kao i svi ostali, žene koje možda uživaju u svom honorarnom zanimanju. Spojile su korisno sa zadovoljstvom. Možda su zapostavljene u braku ili vezi, možda vole lepe krpice, putovanja, nakit...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA