≫ 

Lepe vesti za roditelje: Od 1. jula roditeljima povraćaj PDV-a na bebi opremu

Brnabić je istakla i da će se sada roditeljski dodatak dobijati odmah u porodilištu, što je, podseća, ostvareno u okviru prve faze projekta "Bebo dobrodošla na svet"

  • 7

Predsednica Vlade Ana Brnabić ocenila je danas pozitivnim Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom, koji će, objasnila je, doneti novinu da će se povraćaj PDV - a na bebi opremu od prvog jula vraćati svim porodicama, čime će i roditeljski dodatak biti uvećan.

Od 1. jula velika podrška za roditelje! Za prvo dete 100.000 dinara

Kako je navela, tako će se olaksati roditeljima, koji više neće morati da skupljaju račune, i ukinuti tošak resursa Poreske uprave na obračun tih računa.

Brnabić je istakla i da će se sada roditeljski dodatak dobijati odmah u porodilištu, što je, podseća, ostvareno u okviru prve faze projekta "Bebo dobrodošla na svet".

- Pre nego što beba dođe kući, roditelji će dobijati izvod iz matične knjige, prebivalište i karticu osiguranja. U to je sada uključen i roditeljski dodatak, tako da roditelji više neće morati da obilaze šaltere - rekla je premijerka na Tv Pink.

Dodala je da će od prvog septembra taj sistem biti usvojen u celoj zemlji, i podsetila da je Savet za populacionu politiku usvojio Strategiju za podsticanje rađanja, čime će roditeljima dodatno biti olakšano.

Brnabić se osvrnula i na uvođenje digitalnih, interaktivnih udžbenika, koji će biti uvedeni u okviru Nacrta zakona o udžbenicima, a čije će razmatranje na sednici Vlade biti ove nedelje i istakla:

- Digitalni udžbenici će Srbiji omogućiti da postane lider u Evropi - istakla je premijerka.

Roditeljstvo podrazumeva odgovorne ljude. Evo kako su građani Beograda reagovali kada smo "ostavili bebu" da sama plače na keju VIDEO:

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 535

    15. mart 2018 | 11:16

    Zašto se toliko komplikuje? Jel nije jednostavnije da se ukine pdv na bebi opremu? Kukate kako nam je natalitet katastrofa, a da bi izdržavao dete treba ti par miliona do njegove 3.godine!

  • Ivan

    15. mart 2018 | 11:17

    Изједначи те дечије додатак и примања која имају хранитељске породице док то не буде битће малверзација и дај те за 3; 4 дете до осамнаесте да примају минималан доста би значило

  • Sasa91

    15. mart 2018 | 10:21

    Povracaj? Hahaha, valjda se kaze povrat pdv-a. 😄

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA