Nije gotovo, sneg će opet pasti na Srbiju: Kruži upozorenje za narednih 7 dana, poledica preti posebno na ovim mestima

Sneg, led i poledica otežaće vožnju, ali i kretanje pešaka

  • 0

Iako smo se ponadali da je proleće stiglo, do kraja nedelje u većem delu Srbije padaće sneg, što će stvarati nevolje svima, hroničnim bolesnicima, vozačima i pešacima.

Srbija pred invazijom insekata - pederus, klintonka, smrdibube, krpelji: Da li nam prete zaraze i kako se zaštititi? (FOTO)

Pad temperature sa snegom očekuje se već tokom noći, pa će se sutra temperature kretati oko nule. I narednih sedam dana, do 25. marta, vreme će biti osetno hladnije sa čestom pojavom padavina, jutarnjim mrazevima i dnevnom temperaturom znatno ispod prosečnih vrednosti, gde će živa retko prelaziti u plus.

Pošto će biti još hladnih dana, AMS podseća vozače na obaveznu upotrebu zimske opreme koja je u ovakvim uslovima kada ima snega, leda i poledice neophodna.

Printscreen / hidmet.gov.rs

Oprezna vožnja biće neophodna zbog moguće poledice, preko planinskih prevoja i u višim predelima, ali i na ostalim putevima gde je kolovoz vlažan. Takođe i na putevima koji vode kroz stenske useke i klisure jer su kao posledica ovakvih naglih promena vremena, česti odroni.

Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta.

- Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna užanosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima - navodi se u saopštenju.

U utorak slabljenje i kratkotrajni prestanak padavina. Od srede do petka oblačno sa snegom u svim krajevima uz stvaranje sneznog pokrivača. Moguće su i obilnije padavine.

Od subote manji porast temperature i delimično razvedravanje.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA