Dirljiv gest predivne devojčice Mie (7) dirnuo je pola Evrope: Ona je odsekla svoju prelepu kosu da bi je poklonila bolesnim drugarima (FOTO)

- Devojčica je preminula 24. juna prošle godine od raka. Nakon toga moja Mia je počela sve češće da priča da želi da pomogne i znala je da deca nose perike, pa je izrazila želju da joj odsečemo kosu - ispričala je mama Vesna

  • 9

Sedmogodišnja Mia O’ Boyle devojčica iz Engleske koja je svojim gestom rastopila srca ljudima širom sveta, postala je prava heroina. Mia je velikim humanim delom pokazala da ima ogromno srce, svoju zlatastu kosu dugačku oko 40 centimetara, Mia je odsekla, a sav prikupljen novac od prodaje kose darovaće humanitarnoj organizaciji "Litlle Princess Trust" koja pravi perike za decu obolelu od raka.

Foto: Privatna arhiva/ Vesna O 'Boyle
Foto: Privatna arhiva/ Vesna O 'Boyle

Miina mama, Vesna Amanović O’ Boyle o dirljivom gestu svoje ćerke priča punog srca:

Foto: Privatna arhiva/ Vesna O 'Boyle

- Sve je počelo kada je Mia izgubila drugaricu Eve, koja je nakon dvogodišnje borbe izgubila bitku sa bolešću. Eve i Mia su se družile, išle zajedno u školu, ali je maloj Eve pre nekoliko godina dijagnostifiovana opaka bolest. Devojčica je preminula 24. juna prošle godine od raka.

Nakon toga moja Mia je počela sve češće da priča da želi da pomogne i znala je da deca nose perike, pa je izrazila želju da joj odsečemo kosu. Suprug i ja smo je podržali, i ako je imala prelepu kosu, to je bio njen izbor da učestvuje i pomogne - ispričala je Vesna za Telegraf.rs.

Foto: Privatna arhiva/ Vesna O 'Boyle

Mia je do sada sakupila oko 450 funti, uskoro će sav novac poslati humanitarnoj organizaciji koja pomaže deci oboleloj od raka. Mia je inače posebno vezana za Srbiju jer joj u okolini Kikinde, u Ruskom Selu, žive baka Milka i deda Aca, ujaci, sestre i braća.

Foto: Privatna arhiva/ Vesna O 'Boyle

Ova talentovana sedmogodišnja devojčica, odlična je učenica, zainteresovana je za sve školske predmete, voli umetnost, muziku, a iznad svega veliki je prijatelj. Zlatna Mia, koju su mnogi zvali "Zlatokosa" zbog njene velike, duge i plave kose, poslala je svetu jasnu poruku, a iznad svega pokazala je da i ako mala ima ogromno srce, vredno svakog divljenja.

Daljinac

(Dragana Ivanić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ona...

    19. mart 2018 | 21:10

    Tako mala, a tako VELIKA MIA! Održala si nam odličan čas! ❤💋👸

  • Кики

    19. mart 2018 | 22:31

    Донација косе да би се направиле перике за жене и девојчице оболеле од карцинома постоји и код нас. У Академији Пањковић може да се донира. Моја ћерка је претпрошле године, са само 7 година, пожелела да донира своју косу за оболеле девојчице, иако се, хвала богу, још није у својој околини сусрела са тим страшним обољењем. Сачекаћемо да још мало порасте коса јер мора имати бар 20цм за формирање па ће опет. Ето, само да знате да и у Србији постоје деца која су хумана и могућност да се коса донира.

  • Mama

    19. mart 2018 | 22:22

    Veliko srce u malom anđelu neka te bog čuva i tvoje najmilije.Veliku lekciju odrzala si nama odraslima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA