≫ 

"Pas ne može da zameni dete, treba vam i porez povećati": MIGTAU muškarci za 24 sata napravili haos u Srbiji

Srbi smatraju da je neophodno da se uvede veliki porez za samce

  • 24

Svetski pokret neženja se sve više širi u Srbiji! Muškarci odbijaju da se žene i smatraju da su sami sebi dovoljni. Ne žele da imaju bilo kakve odnose sa ženama. Telegraf je već pisao o ovoj filozofiji MIGTAU, a komentari koji su usledili su različiti. Zanimljivo je za se za 24 sata Srbija podelila kada je ova tema u pitanju. Dok jedni misle da je to u redu, drugi smatraju da psi mogu da zamene decu. 

Svetski pokret zakletih neženja osvaja Srbiju: Ovi muškarci izbegavaju žene u širokom luku, žive minimalistički i preziru gejeve

Od muškarca se danas očekuje da bude "tegleći vo" i da svojim radom izdržava ženu i decu. U besmislenim ratovima uvek su oni bili ti koji su morali da ginu na frontovima.

Migtau u bukvalnom prevodu znači "muškarci koji idu svojim putem" i to je pokret prisutan na društvenim mrežama i filozofsko gledište o stilu života, koje zastupa ideju da su muškarci uvek žrtve u heteroseksualnim odnosima sa ženama.

Sledbenici ove filozofije smatraju da treba izbegavati sve bračne i romantične odnose sa ženama. Jedni od njih, međutim, i dalje prihvataju povremene seksualne odnose sa ženama, dok drugi odbijaju i ove odnose.

Foto: Profimedia/Alamy

Pristalice pokreta MIGTAU, smatraju da nije u redu da se od njih očekuje sve s obzirom na to da su u Srbiji male plate i da jedva mogu i sebe da izdržavaju.

Srbi različito komentarišu neženje. Dok neki smatraju da nije u redu da se prekine porodično stablo, drugi tvrde da i psi mogu da zamene decu.

Printskrin: Telegraf

- Ovi preziru sve i ne mirišu žene, a gejeve zaobilaze u širokom luku. Narcisti, dovoljni su sami sebi. Ne znaju šta je radost kad se vratiš s posla, a deca ili unučići trče prema tebi raširenih ruku. Doduše, njima možda kučići mašu repom - samo je jedan od komentara. Ipak, pristalica ovog pokreta mu je odgovorila.

- Svako ima sloodu izbora. Samo se primitivci bave tuđim životima. Da, nekome su draži pseći repići nego deca i to je njegovo pravo!

Srbi smatraju da je neophodno da se uvede veliki porez za samce, kako bi se posticalo rađanje i reprodukcija stanovništva.

- U Nemačkoj samci plaćaju veliki porez. Muškarce i žene koji imaju preko 25 godina treba oporezovati sa 20%, a te pare kasnije usmeriti na dečiji dodatak. Neka hrane tuđu decu kad neće svoju - napisao je čitalac Telegrafa.

Ipak, postoje i oni koji opravdavaju ovaj pokret.

Printskrin/Telegraf

- Muškarci su u današnjem društvu ugroženiji i zato apsolutno podržavam ovaj pokret i razumem njegove pripadnike.

- Ako im je lepo da budu sami i ne mogu da pronađu sebi adekvatnog partnera onda je i to bolje nego da budu u vezi sa ženom sa kojom će da se mrze po ceo dan - ovo su samo neki od pozitivnih komentara.

A bilo je i onih ironičnih.

- Sjajan pokret. Najzad će ženama da se skinu sa grbače komentarima: "Ne valja ručak, gde su mi čarape, debela si!"

VIDEO: Joga za feministkinje 

Daljinac

(K.Bezbradica-k.bezbradica@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    20. mart 2018 | 15:25

    Svako ima pravo da izabere da li ce imati decu ili ne. Bolje i to nego da ih posle maltretira ili ostavi.

  • NENAD

    20. mart 2018 | 15:50

    Pa cim se dogodi taj porez, odoh iz zemlje, mada ne znam ni sta me do sada drzi u Srbiji..

  • Abcd

    20. mart 2018 | 15:04

    Zasto ih kaznjavati? Treba im zabraniti da ne mogu ni da usvoje decu. A kad dodju u 60-te stici ce ih kazna kad ne budu imali sa kim kafu da popiju, kad ne budu imali unuce da prosetaju po parku, kad ne bude nikoga da ih odvede kod lekara, kad jedino iza njih ostane karijera koja nikome nece znaciti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA