≫ 

Stefanović: Za veću bezbednost građana nastavićemo da postavljamo video nadzore

On je istakao da će MUP nastaviti sa daljom nabavkom uniformi i opremanjem policijskih službenika, kao i da će nabaviti nova vatrogasna vozila i još bolje opremiti Sektor za vanredne situacije

  • 0

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas u Mionici da će ministarstvo zajedno sa lokalnim samoupravama nastaviti dalji rad na postvaljanju video nadzora, što će doprineti većoj bezbednosti građana.

Stefanović: Janković poziva na uvođenje fašizma u Srbiji

Stefanović, koji je o stanju bezbednosti i ostali pitanjima koja su od interesa za građane razgovarao sa meštanima i rukovodstvom opština Mionica i Lajkovac, istakao je da mu je važno da u otvorenom razgovoru čuje šta ljudi misle i šta su im prioriteti, kako bi Vlada pomogla u realizaciji projekata koji će njihov život učiniti lakšim.

- Drago mi je da imam priliku da sa ljudima direktno razgovaram, da od njih čujem šta očekuju i šta možemo da uradimo kako bi im život bio kvalitetniji. Svi zajedno opština, Vlada Srbije i svi drugi državni organi radićemo na poboljšanju životnog standarda građana i u narednom periodu očekujem da ćemo moći da se pohvalimo nekom novom investicijom u opštini Mionica - rekao je Stefanović.

Foto: Tanjug/MUP REPUBLIKE SRBIJE

On je izrazio zadovoljstvo stepenom saradnje između opštine Mionica i Ministarstva unutrašnjih poslova.

- Opština Mionica posvećena je zajedničkom radu na identifikovanju bezbednosnih rizika koji mogu imati uticaja na građane. U prethodnoj godini postigli smo značajno smanjenje broja krivičnih i prekršajnih dela. Imamo stalan trend pada stope kriminala i povećanje rasvetljenih krivičnih dela - rekao je ministar policije.

Foto: Tanjug/MUP REPUBLIKE SRBIJE

Stefanović, koji je tokom posete Mionici obišao i policijsku stanicu u tom mestu, istakao je da će MUP nastaviti sa daljom nabavkom uniformi i opremanjem policijskih službenika, kao i da će nabaviti nova vatrogasna vozila i još bolje opremiti Sektor za vanredne situacije.

Foto: Tanjug/MUP REPUBLIKE SRBIJE

Predsednik opštine Mionica Boban Janković pohvalio je rad Ministarstva unutrašnjih poslova kako bi stanje bezbednosti u ovoj opštini bilo na zavidnom nivou.

- Imamo kvalitetnu statistiku koja pokazuje da iz godine u godinu imamo sve manje krivičnih dela - rekao je Janković, koji se zahvalio Sektoru za vanredne situacije i Helikopterskoj jedinici na efikasnom gašenju šumskog požara u toj opštini prošle godine.

Foto: Tanjug/MUP REPUBLIKE SRBIJE

Pre posete opštini Mionica Stefanović je u prostorijama opštine Lajkovac razgovarao sa građanima o stanju bezbednosti i drugim pitanjima.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA