Rekonstruisan vrtić "Zlatna greda" u centru Novog Sada (FOTO)

Izvedeni građevinski radovi su podrazumevali radove na značajno oštećenoj fasadi i krovu, malterisanje unutrašnjih zidova, postavljanje crepa, protivkliznih keramičkih pločica, hrastovog parketa, oblaganje plafona gips-pločama i zamenu stolarije

  • 0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa članom Gradskog veća za obrazovanje mr Vladimirom Jelićem posetio vrtić "Zlatna greda" Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" u kojem su okončane rekonstrukcija i sanacija objekta sprovođene poslednje tri i po godine.

Gradonačelnik Novog Sada sa studentima Univerziteta u Banja Luci (FOTO)

Izvedeni građevinski radovi su podrazumevali radove na značajno oštećenoj fasadi i krovu, malterisanje unutrašnjih zidova, postavljanje crepa, protivkliznih keramičkih pločica, hrastovog parketa, oblaganje plafona gips-pločama i zamenu stolarije.

- U okviru kontinuiranog ulaganja u vrtiće na teritoriji Novog Sada, završena je kompletna rekonstrukcija vrtića u Ulici Zlatne grede, u samom centru grada. Ovaj objekat je specifičan, jer je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture zbog svoje posebne kulturno-istorijske vrednosti. Grad je preko Uprave za obrazovanje izdvojio 38 miliona dinara za ove radove i zaista sam zahvalan, kako upravi Predškolske ustanove, tako i zaposlenima i roditeljima 150 dece koja idu u ovaj vrtić, na podršci i strpljenju tokom procesa renoviranja.

Foto: novisad.rs

Nastavljamo da ulažemo u druge objekte i mislim da ćemo do kraja godine završiti projektovanje budućeg obdaništa u Orahovoj ulci na Klisi, kao i izmenu planske dokumentacije za Adamovićevo naselje, gde će biti novo obdanište. U narednim mesecima nas očekuje i razgovor oko promene cene boravka dece u vrtićima. Poslednjih 12 godina nije menjana cena, a Zakon više ne obavezuje lokalnu samoupravu da daje 80% cene, već iznos do 80 procenata. Naš stav je da ćemo se truditi da teret povećanja cene, koje neće biti radikalno, maksimalno prebacimo na Grad i da time ne prouzrokujemo finansijske probleme ni "Radosnom detinjstvu", ni roditeljima – rekao je gradonačelnik Vučević.

Foto: novisad.rs

Objekat "Zlatna greda" ima 5,5 vaspitno-obrazovnih grupa, a broj upisane dece je oko 150. Za vreme sanacije objekta, deca su boravila u drugim vrtićima Ustanove, a po završetku rekonstrukcije, deca su 19. marta počela da pohađaju vrtić u svojoj zgradi.

Daljinac

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA