Najtužniji spomenik u Kikindi: Sestre i majke pred skulpturom koja boli... žrtve rata se ne zaboravljaju (FOTO)

Poginuli i nestali vojnici i policajci zaslužuju odavanje počasti i sećanje

  • 0

Žrtve nisu samo njihovi životi, već i sudbine njihovih porodica koje su se promenile ili nestale zajedno sa njima, rečeno je na podizanju spomen obeležja borcima koji su časno služili zemlji , a poginuli su tokom ratova 90-ih i NATO agresije 1999.godine. Skulptura "Tuga" čije ime simbolično predstavlja najtužniju skulpturu u Kikindi nosi na sebi imena svih nastradalih heroja.

Sirene su mitska bića koja se čuju samo kad su gladna, idemo u podrum da čuvamo kupus: Šta su sve tate i mame izmišljale tokom bombardovanja kako se deca ne bi plašila

- Poginuli i nestali vojnici i policajci zaslužuju odavanje počasti i sećanje i to je najmanje što možemo da im damo. Potpunu utehu, vama članovima porodica, svakako ne možemo da pružimo, ali ovim činom želimo da ukažemo poštovanje.

Foto: Telegraf

- To je naša dužnost prema Marku, Ištvanu, Marjanu, Antalu, Vasiliju, Jožefu i drugima koji su nestali u ratnom vihoru raspada bivše SFRJ, kao i prema Goranu, Miodragu, Robertu, Željku, Jelenku i drugima koje su odneli kuršumi,bombe ili otmice pre i tokom bombardovanja 1999. godine - rekao je Saša Tanackov, predsednik Komisije za podizanje spomenika.

Anica Drinjak, predstavnica porodice poginulih, sa tugom je izustila da je pre tačno 19 godina poginuo njen brat Miodrag Gladišev, stariji vodnik prve klase.

Foto: Telegraf

- Ovo je pretužan dan za sve nas, sa tugom se prisećamo naših najmilijih koji danas više nisu sa nama. Moj brat je poginuo 24. marta prilikom Nato agresije, zauvek su nam ga uzeli - izustila je sestra Anica.

Skulptura "Tuga", rad je Rista Mihića iz Beograda, otkrivanju spomen obeležja nastradalima prisustvovali su lokalni zvaničnici, članovi porodica, boračkih organizacija, članovi političkih stranaka, predstavnici Skuštine Vojvodine, vojska i policija.

Daljinac

(D.Ivanić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA