Počela rekonstrukcija visećeg mosta na Moravi starog više od 6 decenija

Sve sada deluje znatno bezbednije, jer su ekspresno zamenjene grede koje su bile polomljene.

  • 3

Posle pisanja medija o visećem mostu na Velikoj Moravi kod Bagrdana, počela je hitna rekonstrukcija te građevine. Na mostu je desetak majstora koji menjaju dotrajalu drvenu konstrukciju i trule grede, a ono što su zatekli potvrdilo je sumnje da je most bio u lošem stanju.

O visećem mostu na Moravi niko ne brine, a on ponosno opstaje već 6 decenija: Najveća smrt za njega ga bukvalno kida (FOTO)

Isti most, isto mesto - samo nekoliko dana kasnije. Sve sada deluje znatno bezbednije, jer su ekspresno zamenjene grede koje su bile polomljene.

Privatnu firmu koja je već zamenila oštećenu drvenu oplatu angažovala je Opština Svilajnac. Nije reč o potpunoj rekonstrukciji, već samo o sanaciji oštećenja, kako bi preko mosta ponovo mogla lakša vozila, biciklisti i pešaci.

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

- Juče smo počeli, danas smo pri kraju. Biće 50 odsto bezbedniji nego što je bio.U kakvom je stanju? U katastrofalnom stanju, bio je u mnogo lošem stanju -  objašnjava majstor Dragan Jovanović, majstor.

Meštani obližnje Vojske zadovoljni su radovima. Do sada su uglavnom sami prikupljali priloge i popravljali most.

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Najveća opasnost za most su traktori, kažu meštani. Prelazak teških mašina preko mosta nije bezbedan i strogo je zabranjen. Nesavesnih uvek ima, a biće ih još više, kažu, kad krenu poljoprivredni radovi.

Daljinac

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vanja

    28. mart 2018 | 10:39

    I MOST IZMEDU KRALJEVA I SIRĆE ZA PEŠAKE TREBA REKONSTRUISATI,AL NIKO NE HAJE.KAD SE DESI TRAGEDIJA,E,ONDA CE SE REKONSTRUISATI

  • BASA

    28. mart 2018 | 13:00

    Dobro ste se setili ! Mogli su uraditi " projekte za Mostove a ne da se cude , odakle mostovi ovde - onde " !

  • Radan

    28. mart 2018 | 11:22

    Hvala bogu neko se setio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA