4 borbena aviona Vojske Srbije nadletali Preševo: Vežba izazvala pometnju!

Prethodno su mediji na albanskom preneli da su srpski avioni proleteli iznad Preševa i da je to izazvalo "pometnju među tamošnjim stanovništvom"

Borbeni avioni Vojske Srbije su preletali jug Srbije u okviru redovnih letačkih aktivnosti, rekao je za B92.net portparol Ministarstva odbrane Jovan Krivokapić.

U slučaju rata Vojska Srbije ima pravo da vam uzme automobil! Morate da se upišete u evidenciju, a neodazivanje će vas skupo koštati (FOTO)

Kako je naveo, radi se o pripremama za taktičku vežbu sa bojevim gađanjem "Sadejstvo 2018" koja je planirana za četvrtak 29. mart.

Prethodno su mediji na albanskom preneli da su srpski avioni proleteli iznad Preševa i da je to izazvalo "pometnju među tamošnjim stanovništvom".

Lajmi.net je preneo izjavu predsednika Opštine Preševo Šćiprima Arifija, koji je istakao da su srpski avioni preleli vazdušni prostor na "granici između Kosova i Srbije".

Albanski portali objavili su i snimke aviona. Avioni su iznad Preševa leteli dvadesetak minuta.

Prema nezvaničnim informacijama, četiri borbena aviona Vojske Srbije nadletali su područje Preševa, u blizini administrativnog prelaza s Kosovom. "Lovci" su navodno krenuli ka Preševu i Bujanovcu na jugu Srbije s aerodroma Lađevci i vratili se nazad pišu Novosti.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusan

    28. mart 2018 | 19:51

    Kakav strah, pa oni ce uskoro i jata golubova da vide kao eskadrilu!

  • Samo vas posmatram!

    28. mart 2018 | 19:53

    Bravo Vucicu,odma opomena.Tako se to radi

  • Nebitno

    28. mart 2018 | 20:07

    Eto braco srbi nema veze Koje smo nacije ja Kao Rom rodjen U srbiji racunam se Kao srbin spreman da branim nase ljude

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA