≫ 

Strahota u Vojvodini: Celo odeljenje petaka pravilo eksplicitne fotografije za takmičenje na internetu - "Ko pobedi, dobija nagradu!"

Za ovaj kolektivni, skandalozni čin jedanaestogodišnjaka ubrzo je saznala i obrazovna ustanova, odakle su Fondaciji "Tijana Jurić" uputili prijavu

  • 9

Đaci čitavog odeljenja petog razreda vojvođanske osnovne škole fotografisali su se nagi, da bi te fotografije eksplicitnog sadržaja zatim delili na društvenoj mreži Omegle, a sve sa ciljem da učestvuju u takmičenju sa nagradnim fondom (!).

U osnovnoj školi u Vučju 25 đaka trpi nasilje od jednog dečaka već dve godine: Roditelji mališanima više ne daju da pohađaju nastavu

Za ovaj kolektivni, skandalozni čin jedanaestogodišnjaka ubrzo je saznala i obrazovna ustanova, odakle su Fondaciji "Tijana Jurić" uputili prijavu.

- Slučaj se nedavno dogodio u jednoj školi u severno-bačkom okrugu, ali ne mogu da kažem kojoj, jer je čitava stvar sveža, a i kako ne bismo decu dovodili u nezavidnu situaciju. Oko 30-ak učenika petog razreda napravilo je golišave fotografije. Oni su se pojedinačno fotografisali kod kuće, u školskom dvorištu, u podrumu, toaletu... sa ciljem da pobede u nadmetanju i da se zabave. Pobednik je onaj ko se najviše razgoliti, ko prikaže najeksplicitniji sadržaj. Čak su imali i nagrade za motivaciju učesnika, doduše, više simbolične, poput čokolade i sl. - objasnio je Igor Jurić, koji se u poslednje vreme nalazi u fokusu javnosti zbog pretnji pedofila čije slučajeve je ta fondacija uzimala kao primere na radionicama.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Otac monstruozno ubijene tinejdžerke Tijane Jurić otkrio je da su učenici sporne fotografije postavljali na novu, popularnu društevnu mrežu namenjenu mladima.

- Za razliku od Fejsbuka i nekih drugih, na kojima je razmena eksplicitnog sadržaja zabranjena, na Omegle oni imaju mogućnost da takav materijal bez problema međusobno dele, čak i video putem. Ovog puta oni nisu želeli da bilo koga povrede, nije bilo loših namera, već su samo želeli da se zabave i da privuku pažnju. Međutim, kada smo im objasnili da njihov materijal zauvek ostaje na internetu, da neko uvek može da ga zloupotrebi i da očas posla možemo da govorimo o vršnjačkom nasilju ili pedofiliji na internetu, više im nije bilo svejedno - objasnio je on.

Foto: Pribntskrin/ omegle.com

Igor Jurić je još jednom iskoristio priliku da mladima ukaže na to da je tanka linija od iskazane uvrede na internetu do samopovređivanja, pa čak i suicida, dok je roditeljima ponovio da moraju da zadobiju poverenje svoje dece, da ne smeju da ih zanemaruju, te da moraju svakodnevno da nađu vremena za razgovor.

- Važno je da se kao društvo svi zajedno uključimo u borbu! - zaključio je Jurić.

Inače, na stranici Omegle poenta je u razgovoru sa potpunim strancima jedan na jedan, anonimnost je zagarantovana, a čet može da se prekine u svakom trenutku. Odavde upozoravaju da se korisnici čuvaju predatora, kao i da se učesnici u razgovoru biraju proizvoljno, ali da može da funkcioniše i po principu deljenja zajedničkih interesovanja.

Koliko daleko mogu da odu loša ponašanja mladih možete pogledati u ovom videu nastalom u Britaniji pred početak uskršnjih praznika:

Daljinac

(S.I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Biljana

    2. april 2018 | 16:46

    Ma zasto kriviti roditelje, nastavnike itd. Pogledajte Samo televizijske programe i sve ce biti Jasno. Koji uzas nasa omladina i deca gledaju. Zar milsite vi da je to normalno ?? Po meni nije.

  • Jana

    2. april 2018 | 14:32

    I sta sad treba da kaznite roditelje

  • Nn

    2. april 2018 | 15:07

    Nisam neki moralista ali su golotinja i sex postali sveprisutni .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA