Srpkinje se leče kod kostolomaca i bioenergetičara, a ginekolozi čekaju pacijentkinje koje ne dolaze

Neodlaženje kod ginekologa izuzetno je opasna praksa

  • 7

Srbija ima najveći broj karcionoma grlića materice i pobačaja a jedan od razloga za takvu statistiku jeste što devojke i žene svoje ginekološke probleme rešavaju kod bioenergetičara i kostolomca.

Od raka grlića materice u Srbiji SVAKOG DANA UMRE NAJMANJE JEDNA ŽENA

Beograđanke Sandra P. (25) i Violeta L. (27) samo su neke od žena koje nikad nisu otišle kod ginekologa na pregled, s obzirom na to da svaka treća u Srbiji nema izabranog lekara iz ove struke.

Ove dve devojke iako su imale ginekoloških problema, na pregled nisu otišle jer ga se stide. Rešenje su potražile kod "alternativaca".

Sandra navodi da joj je problem sa bolnim menstruacijama rešio kostolomac.

- Imala sam snažne bolove. Bili su takvi da sam nekad i povraćala. Moja majka dugo ide kod kostolomca, za koga kažu da ume da čita ljudkso telo, kao ultrazvuk. Pošto me je posmatrao nekoliko minuta rekao je da imam zavaljenu matericu. Stavio je ruke na moj stomak i nekoliko puta me je pritisnuo u predelu jajnika. I to je bilo to - priča Sandra potpuno uverena da joj je kostolomac rešio problem.

Foto-ilustracija: Profimedia/BSIP

Druga devojka, Violeta kod ginekologa nije otišla ne samo zbog stida, već i zbog straha.

- Poslednjih godinu dana muku mučim sa neredovnim menstrualnim ciklusom. Potpuno sam svesna da nije normalno što u ovim godinama nisam bila kod ginekologa - kazala je ona.

Svoje probleme koje je imala ona je rešavala kod bioenergetičarke, koja je svu svoju energiju fokusirala na Violetin donji stomak.

Foto: pixabay.com

- Podigla je ruke iznad njega, mahala je i tako mi je kako tvrdi rešila problem. Još ne znam da li sam ozdravila. Jesam dobila posle toga menstruaciju, ali potrebno je vreme da bih videla da li mi se ciklus ustalio  - objasnila je Violeta.

TOGA NEMA NI U TEŠKOJ ZABITI

Dr Siniša Čelojević iz Negotina kaže da je neodlaženje kod ginekologa izuzetno opasna praksa i apeluje na žene da idu redovno na preglede.

- Položaj materice je urođen i on se "ne ispravlja". Strašno je gde žene traže rešenje za svoje probleme. Žene pamet u glavu. Ako se lečite van ginekoloških ordinacija, rizikujete najteže posledice po zdravlje - naveo je dr Čelojević.

VIDEO: Kako do BESPLATNOG pregleda kod privatnog lekara?

Daljinac

(Telegraf.rs/Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dada

    4. april 2018 | 12:57

    A to sto ginekolozi izmisljaju bolesti da bi otisla kod njega privatno na skidanje kondiloma(kojih nemas)i da bi ti uzeo 30.000 din.sta cemo sa tim???

  • Zena

    4. april 2018 | 13:06

    Odem kod ginekologa zbog nekih problema, na sta mi kaze-na poslednjoj kontroli(pre 8 meseci) je bio dobar nalaz i ne razmislja o pregledu, samo je bitno da upise pacijenta.Nece da rade.

  • Mmmmm

    4. april 2018 | 19:08

    Ja idem na svakih 3-6 meseci na briseve i kod ginekologa... A idem i kod bioenergeticara koji mi ustanovi uvek problem pre lekara... Kod ovih se mora zbog kartona i evidencije... Ali na kraju sve zavrsi cika Nikola iz Sumarka!!! :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA