≫ 

Dilber je pobednik na Svetskom prvenstvu u tucanju jajima u Mokrinu: Kako je izabrao najjače od 25.000 komada (FOTO)

- Pre takmičenja sam rekao drugarima da idem da se slikam peharom, jer sam bio siguran u pobedu - zadovoljan je on

  • 3

Za titulu najboljeg u tucanju jajima na 28. Svetskom prvenstvu u Mokrinu borilo se 100 takmičara. U superfinalu do koga je došlo 16 najboljih, pobedio je meštanin Ivan Dilber.

Čeka se pobednik! Sve spremno za Svetsko prvenstvo u tucanju jajima u Mokrinu!

- Za pobedu i osvajanje šampionskog pehara spremao sam se od početka januara, birajući među 25.000 jaja, a najtvrđe sam našao od kokoške iz naše kuće sredinom marta. Jednostavno, odmah sam znao da je to najtvrđe, jer iza sebe već imam dosta iskustva u traženju najtvrđih jaja. Kada sam ovo kucnuo o zube, zvuk je bio prepoznatljivo ubedljiv, znao sam da ću pobediti. Pre takmičenja sam rekao drugarima da idem da se slikam peharom, jer sam bio siguran u pobedu - zadovoljan je bio očekivanim trijumfom Dilber, preneo je novosadski Dnevnik.

Foto: Telegraf

Dilber kaže da na takmičenjima u tucanju farbanim jajima učestvuje od malih nogu pa ima jednu vicešampionsku titulun i dva osvojena treća mesta u seniorskoj konkurenciji, a u konkurenciji podmlatka je i pobeđivao.

- Ovog puta jednostavno sam znao da ću pobediti, jer do sada tvrđe jaje nisam pronašao. Jako mi je drago da sam pobedio, što je za neopisiv osećaj, a drago mi je da svetska titula ostaje u Mokrinu- rekao je Dilber

Sudija Jefta Prodanov objsnio je da je njegov zadatak da utvrdi ispravnost jajeta vizulenim pregledom, a potom i udarcem u prednje zube.

Foto: Telegraf

- Pobedničko jaja se preseče. Pola pojede sudija, a pola pobednik - kaže on, inače  šestostruki pobednik mokrinske tucinijade, koji svake godine ispita oko 15.000 jaja.

"Seoski knez" i član Organizacionog odbora manifestacije, Žika Ugrenović kaže da je u to poznato banatsko selo došlo više hiljada gostiju iz celog sveta na događaj koji traje preko 100 godina.

Foto: Telegraf

U Mokrinu se svakog Uskrsa oboji više od stotinu hiljada jaja.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA