Na crkvenom sajtu cveta biznis: Seksi cipele od 1.000 evra čekaju svog kupca

Sajt su osnovali sveštenici, veroučitelji i teolozi

  • 7

Na portalu Crkva.net koji su osnovali sveštenici, veroučitelji i teolozi prodaju se cipele za "samo" 1.000 evra. Pored paklenog iznosa koji je potpuno neprimeren za društvenu mrežu koja predstavlja Srpsku pravoslavnu crkvu, stoje i fotografije izazovne, čipkane obuće sa štiklama od najmanje deset centimetra.

Pored seksi cipela, na sajtu se prodaju i preskupe dečije bicikle po ceni od 95 evra, jer izgleda da na ovom portalu skromnost nije vrlina. Takođe, na duhovnom portalu mogu da se kupe brojanice, krstovi i prirodni preparati za jačanje imuniteta i bolje zdravlje.

Portal Crkva.net ne služi samo za marketing i prodaju i zaradu novca, već i za promovisanje jer se na njemu nalazi više selfija nego slika sveca.

SPC gradi kompleks na Novom Beogradu: Kako crkva objašnjava veliku investiciju u stambeno-poslovni objekat? (VIDEO)

Verski analitičar Draško Đenović kaže da je pravo pitanje ko zapravo stoji iza sajta i da li pojedincima on služi kao paravan za bolju prodaju i veći profit.

- Možda se oni koji ovaj sajt koriste za prodaju vode time da popovi imaju viša primanja i da će samim tim tu lakše naći kupce za svoje proizvode. Međutim, imajući u vidu da se kupuje i prodaje na dobrovoljnoj osnovi, sajt zakonski nije sporan - kaže Đenović.

Ako vam trebaju cipele za "samo 1000" evra, crkveni sajt je pravo mesto za kupovinu Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Prva crkvena društvena mreža

Na portalu se navodi da je Crkva.net "prva srpska crkvena društvena mreža i sastavni deo portala Pouke.org".

- Osnovali su je sveštenici, veroučitelji i teolozi pri Misionarskom odeljenju SPC - piše na ovom portalu.

Amin umesto lajka

Na sajtu umesto lajka postoji opcija amin, a umesto muzičkih numera promovišu se crkvene pesme. To više od svega podseća na to da je portal ipak crkveni.

VIDEO: EKSKLUZIVNO! TAJNI SNIMAK IZ CRKVE: Pogledajte kako POP u Hramu Svetog Save KRADE PARE IZ SEFA za bolesne i siromašne i trpa pare u džepove (VIDEO)

Daljinac

(Telegraf.rs/Srpski telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Wien

    14. april 2018 | 10:43

    Nastavljaju se napadi na SPC ...svim sredstvima.....ovi antihristi su toliko smesni da vec postaje dosadno....papci pokusajte nesto orginalnije....😂😂

  • Marina

    14. april 2018 | 10:25

    Pa sad ostavljate priloge crkvi. Oni kao da se rugaju ovom narodu.

  • Ateista senior

    14. april 2018 | 11:22

    Sve se usavršava i menja, to se dešava i kod SPC tako da nema tu ničeg lošeg.Vera ostaje isto što i bila za vernike ,samo se delatnost crkve širi da bi materijalno opstala jer od vernika se ne može mnogo profita očekivati.Možda vernici pogrešno tumače aktivnosti crkve ,ali vremenom shvatiće jer sve evropske crkve se kreću u tom pravcu, promene su potrebne samo vera ostaje da vrši svoju ulogu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA