Oliver Ivanović dobija ulicu ili pešačku zonu na mestu gde je ubijen

Građanska inicijativa SDP pokreće peticiju da Sutjeska ulica u Kosovskoj Mitrovici promeni ime

  • 1

Građanska inicijativa GI SDP najavila je da sutra pokreće peticiju da se Sutjeska ulica u Kosovskoj Mitrovici nazove po njihovom lideru Oliveru Ivanoviću, koji je tu i ubijen pre tri meseca, dok je druga opcija da Ivanovićevo ime ponese pešačka zona, piše "Politika".

Supruga Olivera Ivanovića fotografijom ponovo rastužila sve na Tviteru: Sa sinom obeležila tri meseca od njegovog ubistva (FOTO)

Njegove stranačke kolege iz GI SDP ovako objašnjavaju zašto se u predlogu navodi upravo pešačka zona u Mitrovici.

- Da taj deo grada 1999. godine nije odbranjen, ne bi bilo ni Srba na severu Kosmeta. Oliver je sa grupom hrabrih i neustrašivih ljudi organizovao odbranu severa, koji je trn u oku i Albancima i međunarodnoj zajednici - kažu oni.

Povodom tri meseca od atentata, strančke kolege, ali i mnogobrojni prijatelji i rođaci, okupili su se danas na mestu na kojem je, sa šest hitaca iz heklera, ubijen Oliver Ivanović.

Foto: Vladimir Milovanović

Nasmejani lik Ivanovića, u vidu grafita, ukrasio je danas mnoge zidove u severnoj Kosovskoj Mitrovici, Prištini, Gračanici, Nišu, Kruševcu, Novom Sadu, Beogradu, Užici, Čačku...

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Klimt-Bec

    17. april 2018 | 06:24

    Apsurdna politika Srbije placa se, ljudskim zivotima "Patrijota". Svaka druga zemlja reagovala bi burno, prekidom svih pregovora dok se izvrsioci gnusnih zlocina ne izvedu pred lice pravde! Ali naprotiv iako placamo naj skupljom cenom, nasi NE politicari i dalje ce kleceti pred nogama zapada... A odgovorno tvrdim da je cilj zapada iskljucivo priznanje KiM od strane Srbije, njeno clanstvo u UN a za uzvrat necemo dobiti nista! Jel za clanstvo u EU trazice se i clanstvo u NATO, kao i distanciranje od Rusije!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA