≫ 

Kinezi masovno dolaze u ovo srpsko selo zbog samo jedne stvari (VIDEO)

Kruščica se nalazi na nadmorskoj visini od preko 800 metara i idealna je za uzgoj koza

  • 4

Kruščica se nalazi na nadmorskoj visini od preko 800 metara i idealna je za uzgoj koza. Ova grana poljoprivrede je poslednjih godina u ekspanziji u Srbiji, a stranci koji dođu kao turisti, najviše traže bele kriške od kozjeg mleka. Gojko Vučićević iz ariljskog sela Kruščica ima farmu koza za koju se čulo i do Rusije. 

Zapamtite dobro domaćina Vojkana: Otišao je iz Beograda na selo, a sad mu fali samo 1 stvar (FOTO)

Gojko Vučićević iz ariljskog sela Kruščica ima farmu koza za koju se čulo i do Rusije. Pre nego što je investirao u rodno selo, bio je kuvar u ovoj zemlji. Sada ima modernu farmu i mini-mlekaru.

Njegove koze se jare u kratkom razmaku, a trenutno ima 180 jarića, a još oko 40 koza treba da se ojari.

- Jedna je prvi put ojarila tri, sledeći put, posle petnaest dana, još jedno, četvoro. Dvoje muških, dvoje ženskih, tako i druga koza isto tako. Tako da smo imali četvoro muških i četvoro ženskih jarića od dve koze. Osam jarića - kaže za RTS Milka Luković, koja radi na ovoj farmi. Gojko dodaje da se plašio da li će opstati, ali problema nema, jer su prinove živahne.

Kruščica se nalazi na nadmorskoj visini od preko 800 metara i idealna je za uzgoj koza. Ova grana poljoprivrede je poslednjih godina u ekspanziji u Srbiji, a stranci koji dođu kao turisti, najviše traže bele kriške od kozjeg mleka.

- Bili su i Kinezi, Englezi i Izraelci. Što je najinteresantnije, najviše su sira kupili Kinezi. Ali oni su malo i poznati, oni imaju dovoljno, ne dovoljno, ali imaju dosta koza i kozjih proizvoda. Međutim, belu krišku nema niko u Evropi. Ovu kako mi pravimo - tvrdi Vučićević za RTV.

Pogledajte video:

VIDEO Kinezi su zainteresovani i za lekovito bilje Srbije, ove biljke najbolje teraju dosadne insekte:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    19. april 2018 | 10:13

    Batali ti sir nego te koze sto se jare na 15 dana pravo vodi u cirkus.... Evo ja cu prvi da platim da ih vidim....

  • DARKO 100%

    19. april 2018 | 07:29

    Libija ima 2,5 miliona koza. Libijske domaće koze (Mahali) čine više od 90% ukupne populacije koza. Mahali pasmina koza uzgaja se uglavnom radi mesa. Da mi hocemo da se bavimo sa tim a nema ko, to bi bio veliki biznis sa Libijom osim 2,5 miliona im je potrebno jos toliko,pa vidite kolika je to lova!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA