Dr Nada Basara: Kanabis i metadon, lek ili zabluda? Ljudsko telo programirano da živi 150 godina! Kada će pronaći lek za rak? (VIDEO)

Jedna od najcenjenijih srpskih lekarki u svetu medicine u ekskluzivnom razgovoru za TV Telegraf otkriva pravu istinu o tome koliko je moguće lečiti se kanabisom i metadonom, kakva je budućnost lečenja matičnim ćelijama i kada bi svaka vrsta kancera mogla da bude izlečiva

  • 16
Prof dr Nadežda Nada Basara, studio Telegraf, intervju Foto: Telegraf

Prof. dr Nadežda Basara, jedan od najpriznatijih svetskih stručnjaka iz oblasti medicine, proteklog vikenda boravila je u Srbiji, gde je na poziv dr Zorana Krivokapića održala predavanje u SANU, u okviru ciklusa konferencija "Problemi javnog zdravlja u Srbiji".

Visoko cenjeni srpski onkolog pronašla je vremena da poseti Telegraf.rs i u novom studiju, u ekskluzivnom razgovoru odgovori na pitanja koja se tiču teme njenog predavanja - "Kanabis i metadon, lek ili zabluda", ali i da čitaocima i gledaocima našeg portala otkrije koja su najnovija dostignuća u lečenju matičnim ćelijama, koliko godina je ljudsko telo zaista predodređeno da živi i u kom vremenskom periodu je zaista moguće da bude pronađen lek za rak i da čovečanstvo prestane da umire od malignih oboljenja.

KANABIS I METADON, LEK ILI ZABLUDA?

- Kanabis i metadon ne mogu da leče rak, imaju niz neželjenih dejstava, i nedostaju dokazi da zaista pomažu kod malignih oboljenja, ali postoje opravdani razlozi i konkretne oblasti u kojima je opravdano legalizovati upotrebu kanabisa u medicinske svrhe - rekla je Dr Nada Basara, a sve o ovoj temi možete pogledati u našem video snimku.

LJUDSKO TELO MOŽE DA ŽIVI 150 GODINA! EVO KAKVA JE BUDUĆNOST LEČENJA MATIČNIM ĆELIJAMA

- Svaka smrt pre 150. godine života može se smatrati "nasilnom smrću", smatra Dr Nada Basara, i dodaje: - Naše telo je napravljeno da može da živi 150 godina, ali mi smo krivi za to što ga tako tretiramo i maltretiramo da manje živimo. Sve o ovoj temi i budućnosti lečenja matičnim ćelijama pogledajte u sledećem snimku.

KADA BI ZAISTA MOGAO DA BUDE PRONAĐEN LEK PROTIV RAKA?

Već decenijama jedan naslov dominira u svim s vetskim medijima, svaki put kada je potrebno uzburkati javnost, povećati čitanost i gledanost ili samo dati nadu brojnim obolelima od kancera - "Pronađen je lek protiv raka!" Ipak, Dr Basara otkriva koliko je to zaista realno, da li je moguće pronaći univerzalni lek za maligna oboljenja i kada bi svaka vrsta raka mogla da nestane s lica zemlje.

(Telegraf/A. Jovanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Millena

    24. april 2018 | 16:06

    BRAVO ZA DIVAN I POUČAN TEKST.DR.BASARA JE U NEMAČKU VEOMA CENJEN LEKAR I POŠTOVANA.

  • sonja

    24. april 2018 | 15:48

    Cestitke doktorki na svetskom uspehu samo da tzv nasi unapred ne pomere godine radnog staza na 100!?Cestitke i Telegrafu na tako znacajnom gostu.

  • Šta reći

    24. april 2018 | 16:38

    Šteta što takav naučnik i doktor nije zadržan u našoj zemlji i što nije uloženo u njena istraživanja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA