• 1

Zajednički udar policija iz regiona na organizovani kriminal: Srbija se udružuje sa Crnom Gorom i Slovenijom u borbi

Policije dve zemlje sarađivale su u akcijama usmerenim na otkrivanje i suzbijanje krivičnih dela prekograničnog kriminala

  • 1
Sastanak Hrkalović i Damjanović

Foto: MUP

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije Dijana Hrkalović razgovarala je danas u Podgorici sa v.d. direktorom Uprave policije MUP-a Crne Gore Veskom Damjanovićem o daljem unapređenju saradnje dve policije. I Slovenija je spremna da pruži podršku Srbiji na njenom evropskom putu, istaknuto je na današnjem sastanku državnog sekretara MUP Srbije Milosava Miličkovića, direktora policije Vladimira Rebića i državnog sekretara MUP Slovenije Boštjana Šefica.

Nemačka poklonila MUP-u 20 vozila (FOTO)

Hrkalović i Damjanović su dosadašnju saradnju policija ocenili kao veoma profesionalnu i dobru, sa konkretnim rezultatima u borbi protiv organizovanog kriminala, uz obostrano očekivanje da će se dobra komunikacija i razmena relevatnih informacija nastaviti i intenzivirati.

U prethodnom periodu, kako je ocenjeno na sastanku, postignuti su dobri rezultati, zahvaljujući efikasnoj međunarodnoj policijskoj saradnji koja je dovela do rasvetljavanja najtežih krivičnih dela počinjenih na teritoriji obe države.

Policije dve zemlje sarađivale su u akcijama usmerenim na otkrivanje i suzbijanje krivičnih dela prekograničnog kriminala, među kojima su i aktivnosti na presecanju krijumčarskih lanaca opojnih droga i krijumčarenja ljudi.

Dijana Hrkalović Foto: MUP

Na sastanku je dogovoreno da se saradnja policija Srbije i Crne Gore intenzivira konkretnim aktivnostima u borbi protiv organizovanog kriminala, na operativnom nivou službi kriminalističkih policija, budući da ova vrsta kriminala ne poznaje granice, te je zajednički pristup suzbijanju ovih krivičnih dela neophodan.

Dogovoreno je da se u narednom periodu organizuje novi sastanak delegacija policija dve zemlje, kako bi se pratila dinamika realizacije zajedničkih aktivnosti usmerenih na otkrivanje, suzbijanje i sprečavanje najtežih krivičnih dela.

Sastanku u Podgorici prisustvovao je i Dejan Kovačević načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije.

SLOVENIJA SPREMNA DA PRUŽI PODRŠKU SRBIJI NA PUTU KA EU 

Milosav Miličković Foto: MUP Srbije

Slovenija je spremna da pruži podršku Srbiji na njenom evropskom putu, istaknuto je na današnjem sastanku državnog sekretara MUP Srbije Milosava Miličkovića, direktora policije Vladimira Rebića i državnog sekretara MUP Slovenije Boštjana Šefica.

Na sastanku u Beogradu ukazano je na potrebu za jačanjem međunarodnih aktivnosti na ekspertskom nivou u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i iregularnih migracija, saopštio je MUP.

Sastanak je održan u cilju unapređenja dalje bilateralne saradnje, navodi se u saopštenju.

Istaknuto je da je Slovenija spremna da pruži podršku Srbiji na njenom evropskom putu, a pohvaljeni su i rezultati Srbije u toj oblasti.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok