≫ 

9 najlepših lokacija u Srbiji: Gde da idemo za 1. maj, koliko košta smeštaj i šta sve dobijamo za te pare? (FOTO)

Ako ste u potrazi za idealnim mestom za odmor i roštiljanje, evo nekoliko ideja, od sela do jezera

  • 31

Prvomajski praznici kucaju na vrata u pravom trenutku i daju vam priliku da ostvarite gotovo zaboravlјeni kontakt sa prirodom.

Ako ste u potrazi za idealnim mestom za odmor i roštiljanje, evo nekoliko ideja! Na Vama je samo da odlučite da li ćete posetiti neko selo ili, pak, neko od naših brojnih jezera.

Tragajući za savršenim smeštajem na jezeru i na selu, Halo oglasi su istraživali i pronašli najpovoljnije destinacije za izlete u netaknutom okruženju, gde čovek i priroda čine neodvojivu celinu!

Smeštaj na jezeru

Za ljubitelje prirode, koji bi radije ovaj kratkotrajni odmor proveli pokraj vode, izdvojili smo nekoliko jezera, koja možete posetiti, a da sva vaša čula budu zadovoljena.

Belocrkvanska jezera sačinjavaju nekoliko većih i više manjih jezera, nalaze se 100 kilometara od Beograda i predstavljaju jedinstvenu turističku ponudu u Vojvodini. Nastala su iskopavanjem šljunka, zbog čega je voda prozirno zelena, dok su plaže peščane – delom betonirane, uglavnom prirodne, a svakako pozivajuće!

Palićko jezero je najveće jezero u Srbiji nastalo prirodim putem. Nalazi se na samo 8 km od Subotice. Eolskog je porekla i deo je zaštićenog područja Park prirode Palić, a veoma je bogato ribom. Prema legendi, jezero je nastalo od suza pastira Pavla koji je tu napasao svoje stado.

Palićko jezero Foto: Promo

Srebrno jezero, od nedavno prozvano i „srpskim morem“, sa razlogom drži renome jednog od najpopularnijih mesta u zemlji. Osim prirodnih lepota, na raspolaganju stoje i teniski tereni, turistički brod, marina, akva park, kao i druge zone zabave i rekreacije. Siguran pogodak!

Jezero Perućac, izgrađeno zarad hidroelektrane, je ime dobilo po obližnjem istoimenom mestu, a nalazi se na 13 kilometara od Bajine Bašte. Uređene plaže, pecanje i vožnja brodom neke su od aktivnosti kojima se ovde možete posvetiti, a lako možete da posetite i reku Vrelo, dugu svega 365 metara.

Jezero Perućac Foto: Promo

Smeštaj na selu

Za sve ljubitelje seoskog turizma i netaknute prirode, koji žele da praznike provedu slušajući tišinu i cvrkut ptica, bez mnogo gužve, preporučujemo posetu mnogobrojnim živopisnim etno-selima i selima u unutrašnjosti.

Na desnoj obali Save, svega 14 kilometara jugozapadno od Beograda, Ostružnica nudi uživanje u parčetu prirode kraj reke, ili romansi na njoj samoj. Zabacite udicu, obiđite crkvu Svetog Nikole ili Janićeve Dućane, kulturni spomenik i autentični predstavnik tipa novije moravske kuće.

Ostružnica Foto: Promo

Babe se nalaze u dolini istoimenog potoka, u severozapadnom delu opštine Sopot i zelenilom zahvataju ceo pogled, a pluća pune čistim, svežim vazduhom! Netaknuta priroda, blizina Kosmaja i mogućnost uživanja u jednostavnim aktivnostima poput prikuplјanja lekovitog bilјa, čine ih sigurnim pikom.

Rajačke pimnice, smeštene pokraj sela Rajac, na putu između Zaječara i Negotina, proslavila su crvena i bela vina, kojima se pripisuje i epitet čudotvorinih. Selo je specifično jer ga čini niz tradicionalnih, kamenih kućica, odnosno podruma vina, glavni trg sa česmom i nekoliko okolnih, što uz mnoštvo sokaka čini svojevrsan lavirint.

Rajačke pimnice Foto: Promo

Poznata po ribolovu na Debelјačkim jezerima i svojim vašarima, konjima i fijakerima, Kovačica može zadovoljiti i ukus najistančanijih zaljubljenika u prirodu. Ovo mesto udalјeno svega 50 kilometara od Beograda, je ujedno i specifičan centar naivne umetnosti. Galerija Babka ili memorijalni kompleks u rodnom mestu Mihajla Pupina, čine idealna mesta da praznik ispunite sadržajem.

Kamena Gora je planinsko selo sačuvano od civilizacijskih tekovina i urbanizacije, u brdima iznad Prijepolja. Najstarija legenda ovog sela je Sveti bor, bor star pola veka, koga vreme, a ni ljudi, nikada nisu oskrnavili. Nedaleko od ovog sela nalazi se manastir Mileševa, koji svojom duhovnom snagom privlači brojne posetioce željne odmora i obnove duše.

Kamena gora Foto: Promo

Za koje god mesto da se odlučite, nemojte zaboraviti da ponesete roštilj. Bilo da kupujete svoj prvi roštilj ili vam je potreban nov – možete ga, ne izlazeći iz svog doma, pronaći na sajtu Halo oglasa. Kako roštilj ne bi bio prazan, neohodno je neki komad mesa „baciti“ na žar. Kako ne biste ostali bez hrane, a ni krova nad glavom (ukoliko planirate da dan provedete pod vedrim nebom), nabavite opremu za lov i ribolov, kao i opremu za kampovanje, ne gubeći mnogo vremena.

Brojne lepote ovih predela pozivaju na uživanje. Za koju god destinaciju da se odlučite, u dobrom društvu, prijatan dan je, svakako, zagarantovan.

Uživajte!

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čika Jova

    28. april 2018 | 08:27

    Samo je u severnu Srbiju lepo? A Vlasinsko jezero, Jastrebac-Jasenove vode, Stara planina, Sićevačka klisura...

  • Nole

    28. april 2018 | 08:27

    Perućac je top...raj na zemlji...

  • Miki

    28. april 2018 | 10:09

    Odeš u Bajinu Baštu,i imaš nekoliko destinacija na 50km. Tara,Perućac,Drven grad,Kremna, Zlatibor,Kamen grad,Šarganska osmica....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA