≫ 

Ukleto grobno mesto u Čačku: Porodica satima šetala mrtvog deda Radovana po groblju, sahranili ga tek kad je pao mrak (VIDEO)

- Prosto ne mogu da verujem šta se događa na gradskom groblju - u šoku je unuk pokojnika

  • 0

Na gradskom groblju u Čačku porodica preminulog Radovana Jovanovića trebala je da se oprosti od njega u četvrtak u 14 časova, međutim to je učinila tek sinoć u prvi sumrak, piše Glas zapadne Srbije.

Ovo su najveći gresi koje svi činimo prema pokojniku: Deo su običaja, a crkva ih strogo brani!

Naime, grobno mesto koje je pokojnik još za života sebi obezbedio, bilo je ispunjeno vodom koja je preplavila večnu kuću pokojnika. Prema rečima unuka pokojnika Jovana Markovića, grobari koji su iskopali zemlju pokušali su da prikriju problem prekrivajući vodu slojem kartona, međutim nivo se do zakazanog vremena podigao na više od polovine rake, pa je porodica sprečila da pokojnika spuste u rupu punu vode.

SA STOLA NA KLUPU, PA OPET NA STO 

Grobari hteli da prikriju problem kartonom, Foto-ilustracija: Profimedia/Robert Harding

- Rodbina i prijatelji koji su prisustvovali bili su šokirani kada su videli šta se događa. Naš problem je tek počeo saznanjem da radnici gradskog groblja moraju da nam iskopaju novu raku. Prvo smo čekali da se sahrana koja je u toku završi, a za to vreme smo kovčeg pokojnog dede premeštali sa stola na klupu pa opet na neki sto, sve dok nam nisu vratili kolica sa kojima smo ga vratili u kapelu - priča Jovan.

VEĆ PRODAVALI ISTO GROBNO MESTO

- Morali smo da čekamo kopanje nove rake na drugom mestu, a sahranu smo obavili sinoć skoro po mraku. Međutim, sada smo u problemu jer ne znamo kako da prenesemo dedin spomenik koji je ostao na prvobitnom mestu. Prosto ne mogu da verujem šta se događa na gradskom groblju, a znam da je moj deda sve uredno platio ovom preduzeću - kaže za Glas zapadne Srbije Jovan Marković.

- Danas sam čuo priču da su oni već jednom prodavali to grobno mesto, pa su vlasnici otkazali zbog istih problema. To im nije smetalo da ga prodaju mom dedi i smatram da su ga prevarili - dodaje.

Pogledajte video:

VIDEO: Leš muškarca u Ustaničkoj ulici u Beogradu 

Daljinac

(Telegraf.rs / Izvor: glaszapadnesrbije.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA