Pljuskovi uskoro počinju, očekuje se usporen saobraćaj: Gužve već prave haos, kolaps na Autokomandi

Na auto-putu Beograd - Niš, na potezu od Mostarske petlje do Autokomande, i ovog petka zbog radova koje izvode Putevi Srbije, ali i većeg broja vozila, vlada popriličan haos

  • 1

Tokom dana, prema najavama meteorologa, mogući su povremeni pljuskovi koji mogu da uspore saobraćaj. Pored mestimično mokrih kolovoza, ovakve vremenske prilike često donose učestale odrone na putevima kroz stenske useke, koji mogu da ugroze bezbednost u vožnji.

Vremenska prognoza do kraja dana (3. maj 2018.): Sunčano i toplo, a u petak stižu oblaci (VIDEO)

Neophodno je prilagoditi brzinu kretanja uslovima na putu i držati što veće odstojanje između vozila, jer je zaustavni put duži, pa je samim tim i opasnost od izletanja sa kolovoza i izazivanja saobraćajnih nezgoda veća, upozorava AMS S.

Prema poslednjim informacijama "Puteva Srbije", nema zadržavanja na naplatnim stanicama. Na putničkim terminalima naših graničnih prelaza, prema podacima Uprave granične policije, zadržavanja su do 30 minuta.

Na granici zagržavanja do 30 minuta/Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

U saopštenju se podseća da su u saradnji AMS S i MUP-a postavljene dve veb- kamere na AMS S portalu koje prate stanje na graničnom prelazu Batrovci sa Hrvatskom.

U planu je aktivacija kamera na još tri najfrekventnija granična prelaza - Horgoš, Preševo i Gradina uoči turističke sezone. Prikaz trenutnog stanja na graničnom prelazu Batrovci uskoro biće dostupan i svim korisnicima aplikacije AMS S koja je namenjena za mobilne uređaje.

Napominje se da često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske i tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

Zakrčenje na autoputu u pravcu ka Nišu je praktično sve do Dušanovca/Foto: Telegraf

GUŽVA NA AUTOKOMANDI

Na auto-putu Beograd - Niš, na potezu od Mostarske petlje do Autokomande, i ovog petka zbog radova koje izvode Putevi Srbije, ali i većeg broja vozila, vlada popriličan haos.

Potez dug manje od dva kilometra prelazi se za skoro 15 minuta, što znači da se vozila kreću prosečnom brzinom manjom od 10 kilometara na čas.

Zakrčenje na autoputu u pravcu ka Nišu je praktično sve do Dušanovca, dok se manje ili veće kolone protežu i do petlje “Lasta”, odnosno mesta gde se nalazi nova stanica turističkih autobusa.

Kako su ranije najavili iz Puteva Srbije, radovi na ovoj deonici bi trebalo da potraju do 20. maja.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA