Autor spornog udžbenika za peti razred grmi na Tviteru: Nije im smetala cela "Kukavica", a smeta im nepotpisani dvostih

Vlado Đukanović kaže da iza svega stoji udžbenička mafija

  • 4

Autor udžbenika za srpski jezik i književnost Vlado Đukanović, koji je reči pesme Svetlane Cece Ražnatović kroz gradivo namenio deci petog razreda, svoj postupak pokušava da opravda na Tviteru pozivajući se na prljava pravila koja važe na tržištu udžbenika u zemlji.

Prvo je u ponudio nekoliko Tvitova pod nazivom "smešne činjenice", da bi na kraju došao do suštine - da iza čitavog uzbunjivanja javnosti stoji udžbenička mafija.

Autor radne sveske Vlado Đukanović svesno je stavio Cecine stihove u udžbenik: Evo šta je rekao o tome

Đukanović je primetio da je simptomatično da zlonamerni čitaoci nisu komentarisali udžbenik drugog, privilegovanog izdavača čiji autor je ispisao sve reči pesme "Kukavica" iste pevačice, tekstopisca Marine Tucaković, dok je u udžbeniku njegovog izdavača uvideo Cecin nepotpisan stih.

Na kraju je došao i do poente, koja je za njega "tužna činjenica".

- Prljava je utakmica na tržištu udžbenika u Srbiji, dragi moji, prljava je, ne možete da zamislite koliko. A stvarni problemi u nastavi srpskog jezika ostaju, ostaju, ostaju… I rešavaće se nikada, nikada, nikada - naglasio je on.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrmot

    5. maj 2018 | 17:23

    Vi se borite za trziste a ispastaju roditelji koji placaju te iste udzbenike i deca koja uce gluposti. Ko uopste pise knjige, da li to neko kontrolise, dokle cete vise upropastavati generacije???

  • siri dalje

    5. maj 2018 | 13:54

    Treba pokusati u Crnoj Gori, mozda tamo nema problema.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA