≫ 

Jovica je završio na sudu zbog 2 teleta: Sada mu traže da iz skromnog seljačkog džepa plati paprenu kaznu

I to nisu jedini problemi sa kojima se Jovica susreće

  • 14

Jovica Filipović, sa golijskog sela Mlanča, završio je na sudu u Kraljevu jer nakon prodaje dva teleta nije dobio povratne papire od kupca.

Naime, uzgajivač stoke obavezan je da za stoku koju prodaje ima svu potrebnu dokumentaciju: pasoš, uverenje i potvrdu za praćenje kretanja životinja. Sve to u četiri primerka predaje kupcu, koji je nakon toga obavezan da potvrdu o kretanju vrati vlasniku.

Ali, tu nastaje problem. Jovica kaže da su kupci uglavnom nepoznati ljudi, sa kojima kasnije nisu ni u kakvom kontaktu, a onda plava koverta, kako ističe, stiže na adresu namučenog seljaka.

Goranu je pretio zatvor zbog pečenja paprike za ajvar u Kanadi, a sada traži odštetu od 15 miliona dolara!

- Nakon prodaje, veterinar koji stalno dolazi i obavlja rutinski popis stoke, vidi da životinje nisu na stanju jer su prodate, a ja nemam da mu vratim papir koji je potreban kako bi sve bilo u redu. On po svojoj službenoj dužnosti, mora da uradi zapisnik i preda ga inspektoru, koji dalje slučaj šalje na sud. Ja sam ispred sudije stao zbog dva prodata teleta i sad čekam presudu, kazna će biti oko deset hiljada dinara - izjavio je za Glas zapadne Srbije Jovica Filipović.

Foto: Pixabay

Pored novčane kazne, koja nije mala za seljački džep, veliki problem predstavlja i udaljenost sela od centra grada gde se sud nalazi, kao i sve te takse koje moraju biti ispoštovane.

- Ja sam čovek koji se odlučio da ostane na selu, da ovde živi i radi.. dovoljno sam kažnjen, a ne da još i plaćam neke kazne koje nemaju nikakve osnove i besmislene su. Moje selo je 80 kilometara udaljeno od Kraljeva, verujte i kad sam bolestan jedva se nakanim da siđem do doktora, a zamislite kad moram da idem u sud i branim se, a ne znam tačno ni od čega.

Srpski seljak je namučen sa svih strana, suludo je da plaća neke administrativne kazne i tim da se bavi - razočarano kaže Filipović.

VIDEO: Životinjsko drugarstvo, ovaj vo je odlučio da izmasira i liže psa

Daljinac

(Telegraf.rs/Glas zapadne Srbije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Klara

    6. maj 2018 | 00:26

    Sto nisi rekao vukovi ti zaklali telad. Niko te nista ne bi ni pitao! Odmah bi okrenuli ledja!!

  • momak

    5. maj 2018 | 23:41

    Pa dajte i obicnom seljaku podrsku kada dajete kojekakvim stranim investitorima. Bez industrije i poljoprivrede nema napredka.

  • Milena

    5. maj 2018 | 23:49

    Jovice, pisi i dalje o ovom kako te drzava Srbija kaznjava zato sto si na stocnoj pijaci prodao dva teleta da bi imao parce hljeba. Da li si dovezao telad do pijace kategorisanim ili nekategorisanim putem, jer 80 km udaljen od grada nije sala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA