• 57

Uskoro 130 km/h dozvoljena brzina na auto-putu: Usvojen predlog izmena Zakona o bezbednosti saobraćaja

Ovaj zakon se donosi iz potrebe da se usklade rešenja koja se odnose na ograničenje brzine na autoputu sa većinom zemalja Evropske unije, stoga je do sada propisana brzina prema našem zakonodavstvu do 120 km/h povećana za 10 km/h i iznosi 130 km/h

  • 57

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici sledeće predloge zakona: Predlog zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, Predlog zakona o presađivanju ljudskih organa, Predlog zakona o ljudskim ćelijama i tkivima, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o matičnim knjigama, Predlog zakona o dopunama Zakona o ograničavanju raspolaganja imovinom u cilju sprečavanja terorizma i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, kojim se omogućava brzina do 130 km/h na autoputu.

Ovaj zakon se donosi iz potrebe da se usklade rešenja koja se odnose na ograničenje brzine na autoputu sa većinom zemalja Evropske unije, stoga je do sada propisana brzina prema našem zakonodavstvu do 120 km/h povećana za 10 km/h i iznosi 130 km/h.

Ovako sada izgleda kazna za prekoračenje brzine koja vam stiže na adresu (FOTO)

Na današnjoj sednici, Vlada je donela odluku da se Poseban kolektivni ugovor za radno angažovanje estradno-muzičkih umetnika i izvođača u ugostiteljstvu primenjuje i na poslodavce koji nisu članovi Unije poslodavaca Srbije i koji nisu učestvovali u njegovom zaključivanju.

Donošenjem ove odluke obezbeđuju se jednaki uslovi radnog angažovanja izvođača estradno-muzičkog programa kod svih poslodavaca u Republici Srbiji, čime se sprečava siva ekonomija u toj delatnosti.

Odluka će u značajnoj meri doprineti efikasnijoj zaštiti radno-muzičkih prava izvođača estradno-muzičkog programa, kao i poslova stručnjaka i saradnika u estradno-muzičkoj oblasti.

VIDEO: U patroli sa saobraćajnom policijom

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uros

    Da li je neko upoznat sa tim kada ce biti zamenjenni znakovi na auto poutu

  • VladimirR

    Ja pokušavam da vozim oko 115km/h jer tada drastično manje insekata pobijem pa samim tim bolje vidim put. Pri brzinama iznad 130km/h za par minuta vožnje napravim masakr te moram češće da pravim pauze za pranje šoferke jer brisači samo razmažu te proteine. Na stranu što se odrazi i na potrošnji goriva.

  • Vshshsj

    Neverovatno koliko ljudi je spremno da pogine zbog 10kmh,sami citam i cudim se!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima